ABD’nin Çin’i salgını engellememekle suçlamasının ardından Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, “ABD’deki bazı güçler Washington-Pekin hattında yeni bir Soğuk Savaş başlatıyor” dedi. Trump’ın danışmanı Robert O’Brien ise, “Çernobil’i nasıl örtbas ettilerse, Çin de corona virüsünde yanlış bilgi veriyor” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve kurmaylarının Çin’i eleştirmesinden ve suçlamasından rahatsızlık duyduğunu söyleyen Wang Yi, “ABD’deki  bazı siyasi güçler Çin-ABD ilişkisini rehin aldı ve iki ülkeyi Soğuk Savaş’a sürükledi. Washington siyasi virüsten etkilendi” ifadesini kullandı.

Wang Yi, Çin’e yöneltilen şeffaflık suçlamalarını kabul etmediğini ve uluslararası bir ekip tarafından soruşturulmaya hazır olduklarını açıkladı.

“İLERDE DİZİSİNİ YAPARLAR”

Öte yandan Beyaz Saray’dan çok sert bir açıklama gece geldi… ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Pekin’in yanlış bilgiler ile dünyayı kandırdığını iddia etti.

O’Brien, “Çin’in yanlış bilgi vererek salgını saklama çabaları, Çernobil ile birlikte tarihe düşecek. Çin tarafından ortaya çıkarılan bir virüs bu. Çernobil’de yaptıkları gibi bir HBO dizisi yapılacak gelecekte. 1986’daki nükleer felakette Sovyet yetkililer ilk başta Çernobil’i saklamaya çalışmıştı” ifadesini kullandı.(Kaynak: Odatv)