Michel, Alman Handelsblatt gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Komisyonu'nun ilk kadın başkanı Ursula von der Leyen'le birlikte gerçekleştirdikleri Türkiye ziyaretindeki oturma düzeniyle ilgili konuştu.

Reuters'ın haberine göre AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "Geceleri uyuyamadığım gerçeğini gizlemiyorum. Zira o sahneler kafamda tekrar canlanmaya devam ediyor." dedi.

Ayrıca Michel, "Eğer mümkün olsa geri dönüp o durumu düzeltirdim." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, ile Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 6 Nisan'da Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştirmişti.

Ancak görüşme sırasında uygulanan protokol düzeninde Ursula von der Leyen'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer gösterilmemesi nedeniyle bu durum eleştirilmişti.

Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar

Euronews'in haberine göre yaşanan krizle ilgili çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Charles Michel'e tepki göstermiş ve centilmenlik hatırlatmasında bulunmuştu.

Krizle ilgili bir makale yayımlayan Alman Der Spiegel dergisi de AB başkanlarının ziyaretindeki protokol olayının kaynağının Michel ve Leyen arasındaki anlaşmazlık olduğunu aktarmıştı.

"AB dünya sahnesinde kendini nasıl gülünç duruma düşürüyor" başlıklı analizde, "AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye ziyareti sırasında kandırıldı. Hata ev sahibi Erdoğan'da değil, Konsey Başkanı Charles Michel'deydi. Tuhaf bir güç mücadelesinin sahneleri." ifadeleri yer almıştı.

Türkiye, protokol düzeninde herhangi bir dahli olmadığını belirterek, ayarlamanın Konsey ekibi tarafından yapıldığını dile getiriyor.