Gerekçeli karar yok, sınırdışı var !

15 Nisan 2015'de  başlayan ve kamuoyunda 'Münih Komünistler Davası' olarak bilinen TKP/ML’ye yönelik dava 28 Temmuz'da karara bağlanmıştı. Almanya'da görülen davalar sonucunda mahkeme bazı sanıklara 20 yıla kadar ülkeye giriş yasağı koyarken, 10 sanığa 2 yıl 9 ay ile 6 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları vermişti.

DR. BÜYÜKAVCI VE  DR. AYDIN'A SINIR DIŞI

Öte yandan mahkeme 2004 yılından bu yana Almanya’da ikamet eden ve çalışan Dr. Dilay Banu Büyükavcı’ya yönelik de sınırdışı kararı verdi. Dr. Büyükavcı yargılandığı davada 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, gerekçeli kararı beklemeyen Nürnberg Yabancılar Dairesi sınır dışı işlemlerine başladı. Aynı davada ceza alan, 2012 yılından bugüne Almanya’da ikamet eden ve çalışan Dr. Sinan Aydın'ın da sınır dışı ile tehdit edildiği aktarıldı.

AGEB'DEN TEPKİ

Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği'nden (AGEB) yapılan yazılı açıklamada kararın istisna olmadığı belirtildi.

İşte o açıklamanın ilgili bölümü: 

"Dr. Büyükavcı’ya yönelik girişim Alman devletinin göçmenlere ve göçmen emekçilerin haklarına yönelik bir saldırıyı içermektedir. Ancak daha da önemlisi Banu Büyükavcı’nın devrimci-komünist kimliğine yönelik bir düşmanlık söz konusudur. Bu eksende hukuk, kural, kaide tanımaksızın hareket edilmektedir. Büyükavcı’nın kazanılmış haklarına yönelik bu saldırı, genel olarak Alman devletinin son yıllardaki saldırgan ve gerici “yabancı düşmanlığı” politikasından bağımsız değildir. Göçmenlere, onların politik kimliklerine yönelik saldırının yeni bir halkası da bu “sınır dışı etme” saldırısıdır.

Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği (AGEB) olarak, Alman devletinin bu sınır dışı etme politikasını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının istisna, özel bir durum olmadığını, “göçmenlere” yönelik saldırının bir parçası olduğu açıktır. Tüm devrimci demokratik kamuoyunu, başta Nürnberg olmak üzere tüm Almanya ve Avrupa’da bu saldırıya karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu saldırıya karşı sessiz kalmayacağız, bunu kabul etmeyeceğiz".