Times Brezilya'da oynanan dünya kupasının şu ana kadarki en iyi turnuvalardan biri olduğunu yazıyor. Gazete şampiyona öncesi Brezilya'da yaşanan protestolara ve bilet skandalına rağmen, sonunda futbolun üstün geldiği yorumunu yapıyor.

Guardian da Brezilya'daki turnuvanın kalite, heyecan ve goller bakımından şu ana kadarki en iyi turnuva olduğu yorumlarına katılırken, final maçının önceki maçlara kıyasla daha sönük geçtiğini yazıyor.

Independent, 113. dakikada Almanya'nın golünü atan Mario Götze'yi bilgisayar oyunu kahramanına benzeten "Süper Mario Almanya'ya şampiyonluğu getirdi" başlığını kullanıyor.

"Orta Doğu'da tarih acımazsızca kendini tekrar ediyor"

Indepent gazetesinin deneyimli Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, yorum yazısında, basını, Gazze'de ölümlerin uzun yıllardır devam ettiğini görmezden gelmekle eleştiriyor.

Fisk'in yazısı şöyle: "Gazze'de 2000 yılından bu yana İsrail saldırılarında yaklaşık 4 bin kişi öldü, 20 binden fazla Filistinli yaralandı. Ancak basın, bugünkü katliamdan bahsederken bu sayıları hatırlatmıyor. Neden? Neden okuyucu ve gazeteciler olarak bu kolektif hafıza silinişine eşlik ediyoruz? Umursamıyor muyuz yoksa olanları açıklamanın okuyucuları İsrail'in tekrar eden katliamlarının nedenlerini daha çok araştırmaya itmesi ve İsrail'in 'dışarıdaki dostlarının' biz gazetecileri, İsrail'i olduğundan daha acımasız göstemekle suçlamasından mı korkuyoruz?".

Gazetenin Gazze'deki muhabiri de, son İsrail saldırılarında ölenler arasında 18 aylık bir bebek ve hamile bir kadın olduğuna dikkat çekiyor.

Guardian Hamas'ın eski danışmanlarından Azzam Tamimi'nin yazısına yer veriyor. "İsrail Hamas'ı mağlup edemez" başlıklı yazıda, "Birçok Filistinli, (İsrail Başbakanı) Netanyahu'nun, üç İsrailli genç kaçırılmadan çok önce, Hamas'a karşı bir saldırı hazırlığında olduğuna inanıyor.... Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas ile uzlaşması, ABD ile AB'nin buna dolaylı olarak verdiği olumlu cevap İsrail'i delirtti. Son saldırı, Filistin'deki uzlaşı hükümetini sakat bırakmak isteyen Netanyahu'nun son numarası" deniyor.

ABD'nin ateşkes için arabulucu olma teklifi götürdüğünün vurgulandığı yazı şöyle devam ediyor: "Olası bir arabuluculuk girişiminde en büyük zorluk, bu görevi üstlenebilecek Mısırlı bir liderin olmayışı. Şu an Mısır'daki yönetim, Hamas'a Mübarek döneminde olduğundan daha düşman... Doğrulanmasa da arabuluculuk görevinin Katar ya da Türkiye tarafından oynanabileceği haberleri de geliyor".

Times gazetesi Gazze ile ilgili haberinde, 8 Temmuz'dan bu yana İsrail'in Gazze'de 1405 hedefi vurduğunu, Gazze'den İsrail tarafına 896 roket atıldığını, bunlardan 159'unun İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe ile etkisiz hale getirildiğini yazıyor.

"Hapishane imamları radikallerle bağlantılı"

Times gazetesi, İngiltere hapishanelerinde devletin görevlendirdiği imamların, radikal İslamcı gruplar ve din adamlarıyla bağlantıları olduğunu yazıyor. Gazete, bu imamların tutukluların radikalleşmesinde rol oynayabileceklerini iddia ediyor.

İngiltere'deki cezaevlerinde yaklaşık 12 bin Müslüman tutuklu bulunuyor. Devlet, bu tutukluların radikalleşmesinin önüne geçebilmek için imamları görevlendirmişti. Independent, haberinde, bu programda görevlendirilen imamların yeterince kontrol edilmediğini savunan uzman görüşlerine yer veriyor.