Telegraph gazetesinin manşetinde bugün greve çıkması beklenen öğretmenlerin grev hakkı ile ilgili yeni bir düzenleme ihtimali yer alıyor. Gazeteye göre Başbakan David Cameron öğretmenlerin, grev tarihine yakın bir oylama olmadan iş bırakmasını engelleyecek bir yasa sözü vermiş durumda. Şu andaki durumda öğretmenler iki yıl önce greve gidip gitmemeyi oylamış durumdalar. Gazete, sendika üyelerinin sadece dörtte birinin iki yıl önce katıldığı oylamaya dayanarak greve çıkan öğretmenler nedeniyle bir milyon öğrenci okul kapısında kalacak diye yazıyor.

Guardian gazetesi ise aynı haberi "1 milyon kişi greve giderken, Başbakan'dan grevlere engelleme" başlığı ile vermiş. Gazete Başbakan'ın greve gitmek için yapılan oylamalara baraj getirmek istediğini yazıyor.

Gazetede yer alan bir başka haberde ise Kilise'nin Pazartesi günü kadın psikoposlara izin verilip verilmemesini oylaması yer alıyor. Guardian'a göre her ne kadar oylama da red oyu çıkacak olsa da, Kilise üzerinde kadın psikoposlara izin verilmesi için başka yollarla baskı kurulması denenecek.

Telegraph gazetesinde öne çıkan bir diğer haber ise İskoçya'^da yaklaşan bağımsızlık referandumu ile ilgili. Gazete İskoçya bağımsızlık için evet oyu verirse yatırmcıların saatler içerisinde paralarını İskoç bankalarından çekebileceklerini yazıyor. İsveç Bankası USB'nin raporuna dayandırılan haberde, İngiltere merkez bankasının İskoçya'dan garantisini çekeceğini bunun da yatırımcıların paralarını sınırın güneyine kaydıracağını yazıyor.

Financial Times gazetesinde yer alan bir habere göre Irak'ın Şii Başbakanı Nuri El Maliki Kürt liderleri Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne ve Saddam Hüseyin'in Baas partisi üyelerine destek vermekle suçladı. Gazete, haftalık konuşmasında Erbil'i düşmanlarının operasyonları için merkez olarak tanımlayan Maliki'nin bu sözlerinin Kürtlerle arasını daha fazla açacağını yazıyor.

Times gazetesi, camilerde sayıları giderek artan cemaatin, imamların radikal İslam konusunda insanları uyarmasını zorlaştırdığını yazıyor. Müslüman kanaat önderlerine dayandırılan haberde, birçok camide imamların İngilizce dışında dil kullanarak dua etmesinin de gençlere ulaşmakta zorluk yarattığına dair endişelerin olduğu yer alıyor.

Independent gazetesi ise manşetinde Gazze Şeridi'ne karşı gerçekleşen İsrail saldırılarını taşımış. Gazete cenaze taşıyan Filistinlilerin fotoğrafının yer aldığı manşetinde, "Eski bilindik hikaye: Gazze trajedisinin bedelini masumlar ödüyor" yazıyor.