Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucuna 323'ncü günde ara verme kararı aldı ancak iki gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İbrahim Gökçek'i yaşatamadık ama yasını tutabiliriz, hem de sağ-sol, Alevi-Sunni, Türk-Kürt ayırt etmeksizin.

İbrahim Gökçek de tıpkı yoldaşları Helin Bölek ve Mustafa Koçak gibi bedenini ölüme yatırdı.

Adalet istedi, konser yasaklarının kalkmasını istedi, İdil Kültür Merkezi'ne polis baskınlarına son verilmesini istedi ama akp rejimi duymazdan geldi.

Sadece akp rejimi de değil, büyük çoğunluğu yandaş gazeteler, televizyonlar da şaşırtmadı, 3 maymunu oynadılar.

Geriye kalan birkaç demokat gazete, gazeteci ve televizyon kanalının ise gündem oluşturmaya gücü yetmedi, üstüne üstlük çeşitli bahanelerle Erdoğan'ın uzun kolları tarafından ceza üstüne ceza aldılar, haklarında da davalar açıldı.

İşte tam da bu yüzden Erdoğan medyada kontrol sahibi olmak, farklı sesleri bastırmak, bağımsız gazetecileri susturmak, susmayanları cezaevlerine tıkmak istiyor; Yeter ki iktidar dışında kimse gündem oluşturamasın.

Yeter ki gerçekler gizlensin, manipüle edilsin, sanki ülkeyi CHP ve HDP yönetiyormuş gibi bol bol muhalefete küfürler savrulsun, algı oluşturulsun.

Artık neredeyse her gün bir gazeteciye dava açılıyor, neredeyse her gün hepi topu birkaç tane kalmış ve zar-zor ayakta durmaya çalışan televizyon kanallarına yayın durdurma cezaları ile ağır para cezaları geliyor.

Bu yüzden ölüme yatan Grup Yorum üyeleri ile ilgili bilgileri, gelişmeleri ve isteklerini ise ancak sosyal medyadan takip edebiliyoruz/edebildik.

Sadece Grup Yorum da değil, muhalefet partilerinin açıklamaları, eylemler, akp'nin yolsuzlukları, Erdoğan'ın çevirdiği dolaplar, bağımsız gazetecilerin köşe yazıları da sosyal medyadan takip ediliyor.

Hatta Türkiye'de insanlar sosyal medya sayesinde Türk Lirası'nın Dolar ve Euro karşısında nasıl ve neden eridiğini öğrendi.

Tüm engellere rağmen, sosyal medyada uygulanan sansür ve devlet tehditlerine rağmen sosyal medyanın gücü tüm demokratları birleştirdi, geç de olsa İbrahim için harekete geçildi, konser başvuruları yapıldı ama maalesef geç kalındı.

İbrahim de artık aramızda değil ancak verdiği mücadele tüm insanlığa örnek oldu.

Gözün arkada kalmasın İbrahim.