Dolar ve Euro'nun hızla artması, muhalefet partilerini erken seçim söyleminde buluşturdu.

Ekonomik sıkıntıları her gün cüzdanının daha hızlı boşalmasıyla hisseden vatandaş da haliyle öfkeli.

Bu durumdan mütevellit saraya yakın anketlerde dahi Akp yüzde 30'lara düşmüşse, bu yüzde 30'ların da çok altında demektir ama Erdoğan'dan demokratik bir lidermiş gibi ülkenin halini görüp erken seçime gitmesini umanlar var.

Dün gece Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir grup vatandaş 'Erdoğan istifa' sloganları ile yürüyüş yaptı. Bunun sosyal medyada yayılmasının hemen ardından bu eylemi İstanbul, İzmir ve Eskişehir'deki eylemler izledi ve elbette polis müdahalesi gecikmedi, hatta öyle ki o saatlerde boş olan Taksim Meydanı anında polis barikatları ile çevrildi.

Bunun ardından gaza gelen, eli kalem tutan muhalifler bile Erdoğan'ın erken seçim kararı alacağını yazmaya, söylemeye başladı.

Onların naifliğine bayılıyorum. Sevgi pıtırcıklarım benim ama gerçek şu ki Erdoğan'ın bu atmosferde erken seçim kararı almasını beklemek, tekeden süt çıkmasını beklemeye benzer.

Ülkenin içte ve dışta girdiği çıkmaz sokaklar ve Erdoğan'ın hafızasal, vücutsal, beyinsel durumu ortadayken ve iktidarın oyları 'Doğal" bir şekilde düşerken, oylarını 'Yapay' bir şekilde yükseltecek protestolara gerek yok.

Havuz medyası yalakalık fırsatını kaçırmayıp geceyarısı baskısı yapmadıysa bugün havuz medyasındaki manşetleri hepimiz aşağı-yukarı tahmin edebiliriz.

'Gezici teröristler yine sokaklarda', 'Batı düğmeye bastı' ve "Vatan hainleri kaos istiyor' gibi manşetleri ve hatta en yaratıcı 'Yalan-dolan' gazete manşetlerini hep beraber okur, kızar, söver dururuz.


Aslında başlı başına bir makale unsuru ama özet geçeyim; En yandaş anketlerde bile Mhp yüzde 6'lara düşmüşken, Akp-Mhp ittifakı yüzde 40'ın yanına yaklaşamazken Erdoğan erken seçim kararı alamaz, almaz. Buna herşeyden önce Bahçeli izin vermez çünkü Mhp'nin mecliste olabilmesinin, iktidara yön verebilmesinin, polis akademisi ve tsk gibi kurumların sertifika törenlerinde bozkurt işareti ile ülkücü şarkılarla sloganlar atan yandaşlarını doldurabilmesinin tek garantisi başkanlık sistemi.

Tarihe not düşülsün; Erdoğan 18 Haziran 2023 seçimlerine kadar iç karışıklık da dahil yeni bir tezgah üzerinde çalışıyor.

Ya kendi tezgahını kuracak, öncesinds muhalefet onun saçma bir tezgahına düşecek.

Hani iç karışıklık senaryoları herkesin aklına ilk gelen şey ama lafı uzatmayayım ve yorumsuz aşağıya bırakayım.

Anayasa madde 78.

"Savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, türkiye büyük millet meclisi, seçimlerin bir yıl geriye bırakılmasına karar verebilir. Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir....."

Savaş mı?

26 Ekim 2021 sınır ötesi harekat teskeresi, hemide 1 değil tam 2 yıllık.

Yani Erdoğan'ın ağzından tek kelime ile 'Savaştayız' çıksın savaştayızdır.

Bütün bunları niye yazdım? Hani bazılarınız Erdoğan'dan erken seçim bekliyor ya, siz seçimleri zamanında yaparsa bayram edin.


Turbun büyüğü heybede.