KKTC'de 2011 yılında yaptıkları 4.5 milyon TL'lik yatırımın bu yıl artarak devam edeceğini belirten Zurich Sigorta Genel Müdürü Lutz Bauer, yeni iş ortaklıkları kurmayı, mevcut ilişkileri geliştirmeyi ve acente ağını genişleterek, müşterilerin alışık oldukları Zurich hizmet kalitesini daha yaygın bir coğrafyada sunmayı amaçladıklarını söyledi. Zurich Sigorta KKTC Temsilciliği'nin resmi açılış törenine; KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu, Zurich Sigorta CEO'su Lutz Bauer ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran katıldı. Açılışta, Zurich Sigorta üst yönetim ekibi, iş ortakları, KKTC mülki erkânı ile çok sayıda davetli katıldı. Zurich Sigorta Genel Müdürü Lutz Bauer, KKTC'de 17 Ekim 2002'den bu yana TEB Sigorta, 2008 yılından bu yana ise Zurich Sigorta olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. KKTC'Yİ yatırım yapacakları öncelikli pazarlardan birisi olarak gördüklerini söyleyen Lutz Bauer, şöyle devam etti:

"Bölgeye en iyi hizmeti vermek, yeni ürünler, yeni teminatlar kazandırmak ve müşteri memnuniyetini en yüksek seviyeye çıkarma hedeflerimize ulaşmakta, açılışını yaptığımız Zurich Sigorta KKTC Temsilciliği'nin önemli bir rol üstleneceğine inanıyoruz."

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar da, törende yaptığı konuşmada, dünyanın ilk 5 sigorta kuruluşu arasında yer alan Zurich Sigorta Grubu'nun KKTC'de temsilcilik açmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. KKTC'de sigortacılığın, ülkede dünya ile bütünleşme ve entegrasyon süreci içerisinde sürekli gelişmekte olan bir sektör olduğunu ifade eden Ersin Tatar, "İnsanlara kendilerini güvende hissetmeleri için risklerini satın alma imkanı tanıyan sigorta sektörünün gelişmesi, yaratacağı istihdam ile ekonomiye de katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

BAUER: "KKTC'NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ"

KKTC'nin geleceğine güven duyduklarını belirten Lutz Bauer, bölgeye uzun süreli ve kalıcı yatırımlar yaptıklarını söyledi. Zurich Sigorta'nın, 2011 yılında KKTC'de 4,5 milyon TL'lık yatırımı olduğunu belirten Bauer, şöyle konuştu:

"Zurich'in Kıta Avrupası ve İngiltere'de sunduğu global hizmet kalitesini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ada halkına sunuyoruz. KKTC ekonomisinin yakaladığı olumlu trendin, 2012 yılında da süreceğine inandıyoruz. Bu olumlu ekonomik şartlarda,  müşteri, çalışan ve iş ortakları için en iyi sigorta şirketi olmayı hedefledik."

Bauer, KKTC Temsilciliği'nin aracılığıyla bölgede en hızlı hasar ödeyen şirket olmayı amaçladıklarını kaydetti. Zurich Sigorta Grubu'nun, küresel hizmet ağı ve know-how'ı sayesinde bireysel ve kurumsal sigortalarda dünya liderleri arasında olduğunu ifade eden Bauer, "Tüm pazarlarda olduğu gibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de fark yaratmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, dünya çapında sahip olduğumuz güçlü noktalarımızı yaygınlaştırmak. Odak noktamız ise, yeni stratejik iş ortaklıkları kurmak, mevcut ilişkilerimizi geliştirerek acente ağımızı geliştirmek ve müşterilerimize daha geniş bir coğrafyada hizmet vermektir. Böylelikle, ürün ve hizmetlerimize ulaşılabilirliği artırmayı hedefliyoruz" dedi.