Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, firmanın hedefleri ve yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki üretim birimlerinin kapatılması yönünde bazı söylentilerin çıktığını, ancak bunların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şankaya, büyümelerini sürdüreceklerini açıkladı. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde çeşitli fırsatların bulunduğuna işaret eden Şankaya, "Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kapsayan 6'ncı bölgeye teşvik ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörleri için uygun bir ortam var. Yeşim Tekstil olarak biz de oralarda yatırım düşünüyoruz. 6'ncı bölgede özellikle Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ve Hazır Giyim ve Konfeksiyoncu İhracatçıları Birliği öncülüğünde KOBİ'lerle birlikte Tekstil Kent Projemiz de var. Mesela Şanlıurfa geniş bir ilimiz. Orada yatırımımızı engelleyecek bir ortam görmüyorum. Ekonominin geldiği, istihdamın arttığı yerde terör ve diğer sıkıntıların yok olacağını düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki yılın ortalarına Tekstil Kent Projesi'ni kurup, yan sanayicisi, aksesuarcısı, nakışçısı, parça baskıcısı ile güçlü yatırımın ilk adımını atmış oluruz" diye konuştu.

Yurtdışında da yatırımları olduğunu ancak Türkiye'de büyümelerini sürdüreceklerini vurgulayan Şankaya, "Yeşim Tekstil'in komşu ülkelerde fason üretimi ile beraber büyüyeceği bir ortam var. Mesela şu anda tekrar Yeşim'e işçi alıyoruz. Bunu da duyurabilirsiniz. Yeşim'in içinde yaklaşık 100 kişilik bir kadro açtık. Onu dolduruyoruz. Aynı zamanda fasoncularımızla bir projemiz var. Türkiye'nin farklı bölgelerinde iş garantisi ile yatırımı teşvik ediyoruz" dedi.

"BU YIL BÜYÜMEMİZ TÜRKİYE İLE PARALELLİK GÖSTERDİ"

Gelecek yıldan ümitli olduklarını belirten Şankaya, "2013 yılında yüzde 15 büyüme hedefliyoruz. İlk kez açıklıyorum. Türkiye'de yüzde 3 - 4 büyümenin düşünüldüğü ortamda yüzde 15 büyüme hedefi koyduk. Bu yıl hedefimiz ise Türkiye'nin büyüme paralelinde gerçekleşti. Ortaya koyduğumuz bütçenin yüzde 1,5 civarında eksi ile kapatacağız. Dikkat ederseniz hoş bir benzerlik oldu. Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı da yaklaşık yüzde 1 - 2 eksi ile kapatıyor. Ciddi bir paralellik var" diye konuştu.

"MARKA DEĞERİMİZ İLE DAHA DA TERCİH EDİLEN FİRMA KONUMUNA GELECEĞİZ"

Tekstil sektöründe üretim ve pazar olmak üzere iki alanda marka olunabileceğini söyleyen Şankaya, Yeşim Tekstil'in ise üretim alanında marka olmayı tercih ettiğini kaydetti. Son yıllarda da bunun meyvelerini topladıklarını ifaden eden Şankaya, "Bugün bütün markalar üretimde sosyal ve çevre sorumluluğuna sahip, çalışan memnuniyetini yüksek seviyede tutan ve tüketici memnuniyetini düşünen firmaları tercih ediyor. Son zamanlarda da Greenpeace'nin yaptıklarını da görüyorsunuz. Kullandığı kimyevi boya maddesi ile bütün sorumluluğu taşıyan, çocuk işçi çalıştırmayan sendika bulunduran, işçinin bütün haklarına sahip olan bir marka olduk. Güzel tarafı bugünlerde ciddi gündeme gelmeye başladı. Eminim siz de takip edeceksiniz. Bütün sokak arasında sigortasız çalışan firmalar yavaş yavaş kabuk değiştirecek. Burada Yeşim'in marka değeri ile müşteriler tarafından daha da tercih edilen firma konumuna geleceğiz" dedi.

Önümüzdeki dönemde sektör olarak kendilerini de denetlemeye başlayacaklarını dile getiren Şankaya, sektör içinde de bunu geliştirme kararı aldıklarını sözlerine ekledi.