Sivas Caddesi'nde meyve sebze satışı yapan Osman Karaduman, ülkemizde üretilen meyvelerin yanı sıra, Arjantin, Şili ve Brezilya'dan ithal edilen meyveleri de tezgahlarına koyduklarını söyledi. İthal meyvelerin pahalı olması nedeniyle az miktarlarda satıldığını, en pahalı meyvenin ise, 'Can eriği' olarak da adlandırılan yeşil erik olduğunu belirten Karaduman, şunları söyledi:

''Güney Amerika ülkelerinden ithal edilen yeşil eriği, en çok aş eren hamile kadınlar ile özel istekleri karşılanmak istenen yaşlı ve hastalar için satın alıyorlar. Yeşil erek ülkemizde bu mevsimde az miktarda seralarda da yetiştiriliyor. 3 eriğin yer aldığı bir kutu eriği 25 liraya satıyoruz. 50 gram ağırlığındaki kutuda 3 erik bulunuyor. Eriğin 1 kilosu 500 liraya geliyor. Eriği pahalı olduğu için kiloyla değil, 3 tanesi 25 liraya satıyoruz.''

Osman Karaduman, ithal karpuz, kavun ve üzümün kilosunun 8-12, Akdeniz bölgesinden gelen kayısı çağlanın kilosunun ise, 50 liradan satıldığını belirterek, ''Baharın gelmesiyle birlikte yerli ürünler piyasaya çıkar ve fiyatlar hızla aşağı düşer'' diye konuştu.



VD(OE/İD)