Daha önce fazla sipariş almayan konteyner ev imalatı yapan firmalar, özellikle Van'daki depremlerin ardından çalışan sayısını 2-3 kat arttırmalarına rağmen şimdi talepleri karşılamakta zorlanıyor. Van'da kurulan konteyner mahalleler için binin üzerinde 21 metrekarelik, içinde banyo-tuvalet ve ranzaların da bulunduğu konteynerlerden gönderen Nuh Container, üretim çeşitliliğini de arttırdı. Firma, katlanabilir, sıcağa ve soğuya karşı korumalı, yanmaz dayanalıklı maddeden ürettiği konteyner evleri, İngiltere ve Fransa ilk sırada olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri ile ABD, Rusya, Bolivya, Irak, Afganistan, Pakistan, Kamerun, Kongo gibi ülkelere de ihraç ediyor.

Nuh Grup Yönetim Kurulu üyesi Serhan Erfidan, Van Depremi'nde çadırların ısı yalıtımının olmaması, yangınlar ve diğer faktörlerin konteyner evlere ilgiyi arttırdığını belirtti. 1994 yılından beni bu alanda faaliyet gösterdiklerini söyleyen Erfidan, "Isı yalıtımlı, yanmazlık sınıfına sahip poliüreten kullandığımız konteynerlerden 18 adedini katlayarak bir TIR'a yükleyebiliyoruz. Kurulumu ise 5 dakika. Van'a gönderilmeden önce Valilikten gelen yetkililer yerinde gördü. Katlanmış konteryerin içinde elektrik aksamı, banyosu, tuvaleti, odaları da mevcut" dedi.

Erfidan, 35 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "Yılda 4 binin üstünde konteyner ihraç ediyoruz. Kamerun üzerinden Kongo'ya orada yürütülen çok büyük bir maden şirketinin büyük bir kampını yapıyoruz. Şimdi onun ürünlerini uğurlamaya hazırlanıyoruz. Bir Fransız şirketiyle ortak yapıyoruz bunu. Bir Fransız distribütörümüz var" diye konuştu.



MB(MB/SS)