İstanbul’da başlayan kongrenin kapanış toplantısı Yalova’nın Termal İlçesi’ndeki Limak Yalova Thermal Boutique Hotel’de yapıldı. Körfez ülkelerinden temsilcileri Yalova’da buluşturan kongrede, Yalova’ya yapılacak yatırım potansiyelleri görüşüldü.

Kongreye Yalova Valisi Esengül Civelek, KORİAD Onursal Başkanı ve Daleel Group CEO’su Muhammed Mufarreh, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Gürel, Orient World Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirhan, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan ile ilçe belediye başkanları ve Arap işadamları katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Yalovalı İşadamı ve Orient World Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirhan milyarlarca dolarlık sermayeye sahip yatırımcı işadamlarını Yalova’ya gelmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, işadamlarını Yalova’da yatırım yapmaya çağırdı.

KORİAD Onursal Başkanı ve Daleel Group CEO’su Muhammed Mufarreh, birçok büyük ekonominin çöküşe dönemde Türk ekonomisinin istikrarlı bir şekilde geliştiğini belirterek, Yalova’ya önem verdiklerini ve yatırım yapmak istediklerini söyledi. Mufarreh, "İşadamları aslında çok konuşmayı sevmiyor. İşadamları konuşmaktan çok iş yapmayı seviyor. Bizim Yalova’da yatırımlarımız var. Yalova ile ilişkilerimiz başladı. Kardeşlik şirketler arasında başladı. Bu ilişkiyi şehirlerarasına yayacağız. Ekonominizi ve piyasayı destekleyecek yatırımlar yapmak istiyoruz" dedi.

'TEK BİR ŞARTIMIZ VAR: DOĞAYA SAYGI'

YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel ise yaptığı konuşmada, "Sizler son yıllarda tüm dünyada öne çıkan popüler yatırımcılarsınız. Bu topraklar size manevi olarak da kucak açtı. Şehrimize hem maddi hem de manevi yatırımlar yapın. Hem sermayenize sermaye katmak için hem de itibarınıza itibar katabilmek için bu topraklar sizin için çok önemli. Biz oda olarak yatırımcının önünü her zaman açmak isteriz, tek bir şartımız var doğaya, çevreye ve kentin estetiğine saygılı, halkı kucaklayan yatırımlar olması" diye konuştu.

'SANAYİ YATIRIMLARINDA TİTİZİZ'

Yalova Valisi Esengül Civelek de Yalova’da gayrimenkulun çok değerli olduğunu belirterek, "Yalova eğitim seviyesi yüksek bir il, nitelikli insan gücüne sahip bir il. Körfez Geçişi ve Bağlantılı Otoyol Projesi’nden dolayı son yıllarda sanayi alanında yeni yatırımlar konusunda Yalova gündemde olan bir ildir. Biz ilimize yapılacak olan özellikle sanayi yatırımlarında son derece titiz ve seçiciyiz. Katma değer katan, yeni teknolojik gelişmelere imkân verecek, doğaya ve çevreye saygılı yatırımlara açığız. Yalova ülkemizin ilk defa turizm olgusunun yaşandığı, ilk kaplıca tedavilerinin uygulandığı müstesna bir kenttir. Huzurlu, güvenli, yaşanabilir kent Yalova’da buyurun yatırımda bulununuz. Sizler de mutlu olun, bizler de mutlu olalım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından KORİAD Onursal Başkanı ve Daleel Group CEO’su Muhammed Mufarreh Yalova Valisi Esengül Civelek’e çeşitli hediyeler verdi. Toplantıda daha sonra ilçe belediye başkanları ilçede yapılabilecek yatırımlarla ilgili sunumlar yaptı.



ÖÇ(FK/SS)