Vaillant Grup Türkiye Müdürü Christoph Grosser, Samsun’un İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesinde Demirdöküm yetkili servisinin açılışına katıldı. Servisin açılış kurdelesini kesen Grosser, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye’deki ekonomik durum ve Suriye ile sınırda yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

OLAĞANÜSTÜ OLAYLAR EKONOMİYİ ETKİLER

Türkiye’de son 10 yılda istikrarlı bir gidişatın oluştuğunu belirten Christoph Grosser, "Özellikle finans dengeleri iyi bir durumda durmuş. Şu anda ne kadar sınırlarda bazı olaylar olmuşsa bile bence bunu çok abartmamamız lazım. Tabi mutlaka önemli gelişmeler oluşuyor, ama bence Türkiye bu konulara direk karışmazsa ekonomisinin bu konularda etkileneceğini zannetmiyorum. Türkiye bu konulara aktif bir şekilde girmezse o zaman ekonomi etkilenmez. Olağanüstü savaş, deprem bu gibi olayları yaşadığımız zaman, ister istemez ekonomiyi etkilemiş olacak" dedi.

SAVAŞ OLACAĞINI ZANNETMİYORUM

Grosser, Türkiye ile Suriye arasında bir savaş olacağı düşünmediğini belirterek "Türkiye’nin Suriye’de savaş yapması ne Türkiye için, ne bölge için bir katma değer değil. Belki sınırlarda şu anda karşılıklı gözdağı vermek için bazı şeyler yaparsın ama savaş bambaşka bir şey. Ben böyle bir şey olabileceğini zannetmiyorum" diye konuştu.

KRİZ VE FIRSAT YAN YANA DURUYOR

33 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve 6-7 tane kriz geçtiğini söyleyen Grosser, "Krizlerin içerisinde en önemli konu soğukkanlı olunmasıdır. Heyecanlı olmayacaksınız, soğukkanlı analiz edeceksiniz durumu. Soğukkanlı bir şekilde iyi bir analiz yaparsanız krizin her zaman fırsatları da oluşuyor. Bu fırsatları iyi analiz edersiniz, hem Türkiye, hem ekonomi içerisinde olan şirketlere bir artı getirebilir. Ben bunu öğrendim. Kriz ve fırsat yan yana duruyor" dedi.


YK(MS/AAA) (FOTOĞRAF)