TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, küresel ekonomi açısından kritik bir öneme sahip olan önümüzdeki süreçte, Türk özel sektörünün dinamizmiyle ekonomiye ivme kazandıracağına inanıldığı vurgulandı.  TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun, üyesi olduğu bölgesel iş dünyası federasyonları aracılığıyla Türkiye’nin birçok ilini ziyaret ederek, iş dünyası temsilcileri ile yeni dönemi değerlendirdiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Bu toplantıların devamı olarak, yıl içerisinde aylık TÜSİAD Yönetim Kurulu toplantılarının bir bölümü İstanbul dışındaki illerde yapılmaktadır. Bu kapsamda TÜSİAD Yönetim Kurulu toplantısı, 19 Nisan Perşembe günü Kayseri'de gerçekleştirilecek. Bu toplantının ardından, Kayseri Sanayi Odası’nda bölgenin iş dünyası temsilcileri ile ekonomik görünüm ve dış politikadaki gelişmeler ele alınacak."

KAYSO’da saat 10.00’da başlayacak toplantının açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ile Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak yapacak. Toplantıda, TÜSİAD Danışmanı Soli ÖZEL, Suriye- İran- Irak bağlamında Türk dış politikasındaki gelişmeleri ele alan bir sunum yapacak. TÜSİAD Başekonomisti Cem Doğan da 'İktisadi Görünüm ve Büyüme– Cari Açık İlişkisi' konusunu ele alacak.



OE(OE/COŞ)