GAS Power 2012 3'üncü Türkiye Enerji Zirvesi, 11-13 Ekim tarihleri arasında 30 ayrı ülkeden 4 bin delegenin katılımıyla Kayseri’de yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın başkanlığını yapacağı, Enerjisa’nın ana sponsorluğunda Gas Power ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen enerji zirvesinde, 2023 Türkiye Hedeflerinde Enerji Sektörü eles alınacak.

TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, EPDK başkanı Hasan Köktaş, Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr. Nurettin Kaldırımcı, EWE Yönetim kurulu Başkanı Dr.Williem Schoeber, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, Türkiye Enerji Zirvesi Sempozyumlar Başkanı Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç Gas Power Yayın Grubu başkanı Sertaç Komşuoğlu da Kayseri’deki etkinlikte birer konuşma yapacak. Seminerde enerji piyasalarındaki gerçekleşme ve beklentiler, Elektrik ve doğalgaz piyasalarının günümüzdeki durumu, Elektrik Piyasası Kanunu taslağı gerekçeleri ve gelinen aşama, doğalgaz piyasasında yapısal değişiklik önerileri ve özel sektörün istekleri ele alınacak. Bunun yanı sıra özelleştirmeler ve kamunun enerji piyasalarındaki ağırlığının azaltılması, elektrik piyasasındaki arz güvenliği ve yatırımlar da tartışılacak.

Kayseri’de düzenlenecek 3'üncü Enerji zirvesine ilişkin bilği veren Gas Power Genel Müdürü Mustafa Akıncı,Türkiye’nin ilk özel elektrik santralinin Atatürk’ün emriyle Kayseri’de kurulmuş olması, EPDK’nın ilk doğalgaz lisansını Kayserigaz şirketine vermesi ve Enerji Bakanının Kayserili olması nedeniyle üçüncü zirve için burayı seçtiklerini söyledi. Akıncı, "Çeşitli ülkelerden yabancı ve ülkemizden enerji sektörüyle ilgili oldukça önemli bir seminerde bir araya gelecek" dedi.


OE(OE/İD)