2011 yılında ihracatın ve büyümenin yıldızı olan Türk Su Ürünleri Sektörü, 2012’de de başarılı bir ihracat performansı sergiliyor. 2011 yılı Mart ayında 1 milyar dolar ihracat rakamını aşan Türk Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü, 2012 Mart ayında ise 1.5 milyar dolarlık psikolojik sınırı geçti. Türk Su Ürünleri Sektörü’nü uluslararası fuarlarda başarıyla temsil eden Su Ürünleri Tanıtım Grubu, şimdi de 24- 26 Nisan 2012 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek dünyanın en büyük su ürünleri fuarı, European Seafood Exposition-ESE’de şova hazırlandı.

2011 yılındaki ESA Fuarı’nda Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ziyaretiyle moral bulan Türk Su Ürünleri Sektörü temsilcileri, bu yılki ESA Fuarı’nda ise Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ağırlamaya hazırlanıyor. Türk Su Ürünleri Sektörü’nün 2000 yılı sonrasında ciddi bir değişim ve gelişim gösterdiğini belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, su ürünleri sektörünün bir yıl boyunca iple çektiği Brüksel Su Ürünleri Fuarı’nda, Türk Su Ürünleri Sektörü’nün en büyük pazarı konumundaki Avrupa Birliği’ndeki müşterilerle bir araya gelip yeni bağlantılar yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Yunanistan’daki ekonomik kriz sonrasında Avrupa Birliği’nde en büyük tedarikçilerden biri konumuna yükseldiklerini kaydeden Kızıltan, "Türk Su Ürünleri Sektörü altın çağını yaşıyor. 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14’lük ihracat artışı ile 125 milyon 502 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2012 yılı sonunda 500 milyon doları aşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

5 BİN KİŞİYE TÜRK BALIĞI İKRAM EDİLECEK

24- 26 Nisan 2012 tarihlerinde Türkiye Milli Katılım Organizasyonu İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından yapılacak olan Brüksel Su Ürünleri Fuarı’nda, Dalaman Hilton Aşçısı Masır Duru’nun sunumuyla Türk su ürünlerini, Avrupalı ithalatçılara ikram edeceklerini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, 5 binden fazla kişiye Türk levreği, çipurası ve alabalığı sunmak üzere hazırlık yaptıklarını kaydetti. Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak 2012 yılının ilk çeyreğinde 6 ülkedeki fuarlara katılarak Türk su ürünleri tanıtımını yaptıklarını anlatan İşliel, "Bu yıl 20. kez düzenlenen ve alanında dünyanın en büyük fuarı olan Brüksel Su Ürünleri Fuarı’na STG olarak ikinci kez katılıyoruz. Türk su ürünlerini pişirip konuklara ikram ederek hem göze, hem de mideye hitap edeceğiz" diye konuştu.



(AÖ/SS)