Taklit Muratbey Burgu’lar/Helix’ler toplatıldı

 Muratbey’in icadı Burgu/Helix’in Almanya dahil 60’a yakın ülkede marka tescilli olduğunu söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Burgu’nun taklitlerini sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da toplatmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye'nin öncü ve yenilikçi peynir markası Muratbey, Türkiye’de Burgu adıyla, diğer ülkelerde ise Helix adıyla tüketicilere sunduğu inovatif ürününü taklit ederek haksız rekabete neden olan firmalarla mücadelesini sürdürüyor. 5-9 Ekim tarihlerinde gıda sektörünün dünya çapında en önemli buluşma yeri olan Almanya - Anuga Fuarı’na katılan Muratbey, fuarda kendi icadı olan inovatif peyniri Burgu/Helix’in taklitlerini toplattırdı. Türkiye’de üretim yaparak AB ülkelerine peynir ihraç eden tek Türk firması olarak öne çıkan Muratbey’in tamamen kendi tasarımı, inovasyonu ve icadı olan Burgu/Helix, başta AB ülkeleri olmak üzere ABD, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Japonya ve Kıbrıs gibi farklı coğrafyalarda birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Yenilikçi ürünlerimiz yasaların güvencesiyle korunuyor
Taklit ürünlerin mahkemenin vermiş olduğu tedbir kararı ile hızlıca toplatılmasının fikri mülkiyet hakkının Avrupa’da son derece titiz bir şekilde korunduğunun önemli bir göstergesi olduğunu söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Sektörde yarım yüzyılı aşan deneyimimizle geliştirdiğimiz inovatif ürünlerimizi Türkiye’den 4 kıtaya ihraç ediyoruz. Aynı zamanda, şu an AB ülkelerine Türkiye’den peynir ihraç eden tek Türk peynir şirketiyiz. Uşak’taki fabrikamızda sadece AB değil dünya standartlarında ve kalitesinde yerli üretim yapıyor, tüm dünya sofralarına ulaştırıyoruz’’ dedi.

‘‘Türk ihracatının önü kesilmeye çalışılıyor’’
‘Burgu’nun dünyada ve Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan Necmi Erol sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Üretildiği makineleri dahi biz tasarladık ve geliştirdik. Durum böyleyken ciddi yatırımlarla hayata geçirdiğimiz ürünlerin taklit edilmesi hem bizi sabote etmektedir hem de taklitçilere haksız kazanç sağlamaktadır. Dünyanın en bilinen içecek markasının şişesi ya da otomobil markasının amblemi nasıl başka şirketler tarafından kullanılamazsa, Burgu’nun da şekli Muratbey’e aittir ve diğer firmalar tarafından kullanılamaz. Bu tescilli hakkın bir süresi yoktur, şartlara uyum gösterildiği sürece devam eder. Burgu’nun “şekil markası” birçok ülkede olduğu gibi Almanya’da da tescilli. Anuga’da karşılaştığımız bu durumun arkasında Türk ihracatının önünü kesmeye yönelik çalışmalar olduğunu düşünüyoruz. Dünyanın en önemli fuarında taklit ürünleri görünce hemen müdahale ettik ve hukukun desteği ile toplatılmasını sağladık.” dedi.

İnovasyonla Türk sanayisine katkı sağlıyoruz
İnovasyona yatırım yaparak Türk sanayisinde katma değeri yüksek ürünler geliştirilmesine katkı sağladıklarını söyleyen Erol, “Ar-Ge yapan, yenilikçi ürünler geliştiren, Türkiye'nin adını tüm dünyada temsil eden bizim gibi kuruluşların taklide karşı korunması için sınai hakların yasa güvencesi altına alınması büyük önem taşıyor. Biz de 60’a yakın ülkede markalarımızı ve inovatif peynirlerimizi tescil ettirdik, yasanın bize verdiği hakla tüm dünyada sahtecilikle mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Dev Alman zincir marketinde de raflara çıkıyor
Muratbey, dünyanın en büyük perakende gruplarından biri olan, bir Alman perakende devi hipermarket zincirine de giren ilk Türk peynir markası oldu. Adına tescilli inovatif peyniri Burgu’nun yurtdışındaki ismi Helix Cheese ile Almanya’da yüzlerce mağazası olan zincirde önümüzdeki günlerde yerini almaya hazırlanıyor. Dünya çapında lezzeti belgelenen Burgu’nun 100 gramında 16,5 gram protein bulunuyor. Ayrıca Burgu günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 81’ini ve fosfor ihtiyacının yüzde 86’sını karşılıyor. Muratbey Burgu/ Helix, Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri 2018’de birincilik alarak “En iyi Peynir” ödülünü kazandı.