Türkiye’de önemli bir enerji yatırımı yapan RWE ile Kaklık’ta bu yıl Aralık ayında devreye girecek olan Güney Elektrik Santrali’nde ortak olduklarını kaydeden Aksoy, yatırım ortaklıklarını sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi. Aksoy şöyle konuştu:

"Dünyadaki trend, bir ülkeye böylesine büyük ölçekli yatırım yapan yabancı yatırımcının varlığını sürdürmesi için yeni yatırımlar yapması gerektiğini gösteriyor. RWE de Türkiye’ye uzun süreli bakıyor. Enerjide çeşitlililiği esas alarak yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Turcas olarak jeotermal enerjiden elektrik üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aydın Koçarlı, Denizli Karakova ve İzmir Dikili’de jeotermal kaynak için üç arama ruhsatı aldık. Buralarda yapacağımız sondajlarda başarılı olursak işletme ruhsatı alacağız."

Batu Aksoy, yenilenebilir enerji kaynakları olarak rüzgar ve jeotermal enerjisinin öne çıktığını da belirterek, "Şu an öncelik olarak jeotermal enerjiyi değerlendiriyoruz. Arama çalışmalarında başarılı olursak RWE ile yeni enerji yatırımı yapabiliriz" diye konuştu.



ONB(İÖ/COŞ)