Adı zaman zaman terör olayları ile anılan ve hiçbir sanayi tesisinin bulunmadığı, 10 kişiden fazla işçinin çalıştığı bir işyeri de olmayan Tunceli, vergi tahsilatında Türkiye dördüncüsü oldu. Tunceli'de geçen yıl tahakkuk eden 76 milyon 562 bin 453 liradan 64 milyon 375 bin 289 lira tahsil edildi.

Tunceli Defterdarı Ömer Faruk Önel, vergi tahsilatı bakamından Tunceli'nin yüzde 84'lük tahsilatla Türkiye dördüncüsü olduğunu belirterek bunun ve Tunceli ve Türkiye açısından gurur verici olduğunu söyledi. Önel, "Tunceli halkı devlete olan borcunu eksiksiz ve zamanında ödeyerek devlete olan bağlılığını göstermiştir. Bu durum bizlere gurur verdi. Sanayi tesislerinin bulunmadığı Tunceli'de bu tahsilat ve Türkiye dördüncüsü olması bütün Türkiye'ye örnek olmuştur" dedi.

Defterdar Ömer Faruk Önel, Tunceli'nin elektrik, su ve kredilerin geri dönüşümü konusunda da üzerine düşeni yerine getirdiğini belirtti. Tunceli'de vergi bilincini yüzde yüz öğretmek için bir dizi çalışma içinde olduklarını söyleyen Önel, "Bu başarının yakalanmasında mükelleflerimizin vergi dairemizle uyumlu şekilde çalışmalarının da önemli etkisi var. İlimizde vergi bilincini daha da yaygınlaştırmak amacıyla Maliye Bakanlığı'na 'Vergibilir' ismiyle bir proje sunduk. Bu proje kapsamında 3, 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerimize 3 ay süreyle eğitimler vereceğiz. Öyle umuyoruz ki proje vergi bilinci oluşturulmasında önemli sonuçlar verecek" diye konuştu.