Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vitrinleri süsleyen yeni sezon giyim eşyası, İzmir'de enflasyon rakamlarının da en fazla yükselmesininin nedeni oldu. Enflasyonun en önemli verilerinden Tüketici Fiyatları Endeksi’ne göre, ekim ayında İzmir’in zam şampiyonu yüzde 25’lik fiyat artışıyla kadın botu oldu. Onu yüzde 22 ile çocuk kazağı ve yüzde 20 ile de erkek yünlü kabanı izledi. Bu ürünlerin arkasından ise yüzde 11 ile doğalgaz, yüzde 8 ile LPG dolum ücretleri geldi.

KURTARICI SEBZELER

Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de de enflasyonun düşmesini sağlayan ürünler başta sebzeler olmak üzere gıda ürünleri oldu. Verilere göre, ekim ayında en fazla fiyat düşüklüğü limon, salatalık, patlıcan, balık ve fındık içinde oldu. Limonda yüzde 36, salatalıkta yüzde 24, patlıcanda yüzde 17, balıkta yüzde 7 ve fındık içinde ise yüzde 3 oranında fiyatlar düştü.

TONGUÇ'TAN 'ALIŞVERİŞİ ERTELEYİN' ÖNERİSİ

Konuyla ilgili değerlendirme yapan TÜKODER İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, giyim mağazalarının gerçek indirimler yapmaması ile ilgili daha önce de çalışma yürüttüklerini kaydetti. Yaz indiriminin eylülde, kış indiriminin ise şubattan sonra başlaması gerektiğini dile getiren Tonguç, "Ancak, sezon başlıyor, bir bakıyorsunuz bir ay sonra indirimli fiyatlar karşımıza çıkıyor. Demek ki bunlar gerçek indirimler değil tamamen satışı hızlandırmak için bir yöntem. Bu yüzden tüketicilere aradıkları ürünü bulsalar da bir ay gibi bir süre beklemelerini öneririm. Hemen, sezon başlar başlamaz alışveriş yapmamak kazançlı çıkaracaktır" diye konuştu.



BT(İÖ/CK)