Turizm firması sahibi Nejdet Alacan, 2006 yılında 50 bin Euro ödeyip sıfır olarak son model otomobil satın aldı. Otomobilinde, bir süre sonra 50- 60 kilometre hıza ulaştığında arka sağ ve sol kapılar, arka sol ön kapıyla ön konsoldan uğultu geldiğini fark eden işadamı, 3 yıllık garanti süresi içerisinde gerçekleşen bu olayın süreklilik arzetmesi üzerine ilk kez 2009'da servise başvurdu.

Nejdet Alacan, çeşitli yöntemler denenmesine rağmen serviste uğultunun önüne geçilemeyince firmadan aracın değiştirilmesini istedi. Alacan, firmanın kabul etmemesi üzerine Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi'nin de desteğiyle Antalya Tüketici Mahkemesi'ne dava açtı.

Antalya 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nce hazırlatılan bilirkişi raporunda, 50- 60 kilometre hızdan sonra iç kabinde duyulan rüzgar sesinin kapı fitillerine bağlı ses izolasyonundan, dolayısıyla üretim hatasından kaynaklanıp 'gizli ayıplı mal' niteliğinde olduğu belirtildi.

Tüketici Mahkemesi, otomobilin 'gizli ayıplı mal' olduğuna ve 'ayıpsız yenisiyle' değiştirilmesine karar verdi.

HAKKINIZI ARAYIN

Davada tüketici lehine tavır alan ve destek veren Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi Başkanı Neşet Gündüz, "Kendi servislerinde belirlenmiş ayıbı kabullenip tüketicinin mağduriyetini gidermek yerine zaman aşımı gibi asılsız kaçış yolları denenmesinin bir tüketicinin zaferini engelleyememiştir" dedi. Hak arama mücadelesinden dolayı Nejdet Alacan'ı kutladıklarını belirten Gündüz, bu olayın firmalar için ders olması gerektiğini kaydetti.