Hüseyin Baraner yaptığı yazılı açıklamada, 'Zenginler Kulübü' üyesi Almanların sayısının yanı sıra, kulüp üyesi milyoner Almanlar'ın servetlerinin de her geçen yıl arttığını kaydetti. Yapılan araştırmaların euro krizinin Alman milyonerleri etkilemediğinin ortaya koyduğuna değinen Hüseyin Baraner, Kanada'daki Royal Bank of Canada bünyesinde bulunan RBC Wealth Mangement ve Capgemini Araştırma Şirketi'nin yayınladığı 'World Wealth Report (Dünya Servet Raporu) 2012'ye göre, Almanya'daki milyonerlerin sayısının ortalamanın üstünde büyüdüğünü bildirdi. Raporda yer alan Almanya'daki yüksek servet sahipleri rakamının 2011'e göre yüzde 3 artarak, 923 bin 900'den 951 bin 200'e yükseldiğine dikkat çeken Baraner, zengin Almanların servetlerinin de arttığını vurguladı.

'SÜSLÜ ÜRÜNLERLE ULAŞAMAZSINIZ'

Türk turizmcilerin, Alman milyonerlere, Rus milyonerler gibi yaklaşmaması gerektiğini belirten Baraner, "Zengin Alman turistlere süslü ürünlerle ulaşamazsınız" ifadelerini kullandı.

Bugünlerde 'Zengin turist getirme' telaşına düşen Türk turizm sektörünün, özellikle Rus, Ortadoğu, ABD ve Uzakdoğu'ya odaklanarak, 'işin kolayına kaçıyor' görüntüsü verdiğine değinen Baraner, şöyle devam etti:

"Oysa getirdiğimiz turistlerde kalıcı bir profil değişikliği isteniyorsa, dünyanın en büyük 3'üncü büyük 'milyonerler kalesini' göz ardı edemezsiniz. Ancak bu kaleyi fethetmek hiç de kolay değil. Yıllardır bazı turizmciler 'Bize zengin turist gelmiyor' diye yakınır durur da bir türlü zengin turist tam olarak nasıl bir ortam, doğa, çevre, mutfak ve sosyokültürel ortam talep eder diye kendisine pek sormaz. Konu Türkiye'de bilimsel bakımdan ve profesyonelce masaya yatırılmaz. Halbuki dünyanın en çok milyoneri ne Arap ülkelerinde ne de Rusya'da yaşıyor. Türkiye'nin en büyük kaynak ülkesi Almanya, 'Milyonerlerin kalesi' oluyor. Almanya'daki zenginlerin sayısı Euro krizine rağmen hızla büyüyor."

'LIFESTYLE ÖNE ÇIKMALI'

Hüseyin Baraner, Almanya'nın, Türkiye'deki lüks turistik ürünler için işlenmemiş bir maden olduğunu kaydederek, Alman pazarının lüks segmentteki turizm ürünleri için henüz bakir bir alan olduğunu vurguladı.

Türkiye'ye Almanya'dan yılda ortalaya 4- 5 milyon turist geldiğini ve rakamın artık oturduğunu, artışın çok küçük rakamlar halinde gerçekleştiğini anlatan Baraner, şunları kaydetti:

"Sözün kısası; Alman pazarında yeniden kurumsal bir sıçrama yapmanızın zamanı geldi. Almanlar deniz, kum ve güneşe tapıyor. 'Her şey dahil' sistemi çok önemli. Bunlar doğru olduğunu biliyoruz. Ancak, Türk turizminin daha sağlam temellere oturması için, müşterilerin taleplerini daha dikkatli ve samimi dinlememiz gerekiyor."

80 milyon nüfuslu Almanya'nın büyük ve verimli bir ülke olduğunu, Almanların sevdikleri ve tükettikleri daha birçok değişik turizmi ürünü bulunduğunu anlatan Baraner, şu görüşleri dile getirdi:

"Zengin Alman profiline uygun lifestyle ürünlerini ön plana çıkarıp Alman müşterinin gerçek taleplerini daha dikkatli ve samimice dinlersek turizmimiz daha sağlam temellere oturur. Zengin Alman'a, bir Rus zenginine ulaştığınız kadar kolay ulaşamazsınız. Hele zengin Alman müşterilere süslü ürünlerle hiç ulaşamazsınız. 12 ay turizm istiyorsak, bu hedefe Alman müşteri olmadan erişemeyeceğimizi bilmemiz gerekiyor. Bence Türkiye, Almanya'dan bir 5 milyon turist daha çıkarır, çıkarmalıdır. Yani 10 milyon Alman turiste ulaşabilmek için yeni bir hamle, yeni bir atak, yeni bir vizyon gerekmektedir."



BT(SU/CK)