TSE Danışma Kurulları'nın kurulmasına yönelik ilk toplantı, dün akşam Bursa'da düzenlendi. Hilton Otel'de yapılan toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Otomotiv Test Merkezi'nin kuruluşu ile ilgili bilgiler verdi. Otomotiv Test Merkezi'nin Bursa için değil, Türkiye için çok önemli bir proje olduğuna işaret eden Şentürk, konuyla ilgili kararın bir an önce çıkmasını beklediklerini dile getirdi. Otomotiv Test Merkezi'nin hangi ilde kurulması ile ilgili yürütülen çalışmalarda son iki tercih olarak Bursa ve Antalya'nın kaldığına dikkat çeken Şentürk, "Otomotiv Test Merkezi'nin inşallah en kısa zamanda adresi belli olur. En son 2 kente indirildi. Bursa ve Antalya. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bursa ve Antalya'dan gerekli talep yazılarını bekliyor. Artık ne çıkarsa. 'Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın' zamanda belli olur. Ama o yarınların hiç gelmemesi de mümkün. Hep beraber bastırmaya devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DE GERÇEKTEN KRİZ YOK"
Kalite sürecinde belge sayısında bir azalma olup olmadığının sorulması üzerine Şentürk, geçen yıl iptal edilen belge sayısının fazla olduğunu, bu yıl ise oran olarak birbirine yakın olduklarını açıkladı.
Krizin belgeye yansımasının olmadığını ifade eden TSE Başkanı, "Bu bizim için sevindirici bir gelişme. Türkiye'de demek ki gerçekten kriz yok" dedi.
"'MÜŞTERİ DÖVME, KENDİSİNİ DEVLET GÖRME' ANLAYIŞI TERK EDİLMELİ"
TSE'deki anlayışın değiştiğine de işaret eden Şentürk, kuruluşun müşteri dövme, kendisini devlet görme anlayışını terk etme mecburiyetinde olduğunu vurguladı. Müşteri yerine paydaş anlayışının yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Şentürk, "Kuruluş bu anlayış ile yürümek zorunda. Biz, bu değişimi, dönüşümü yaşatmak istiyoruz. Ancak, kafaların değişimi zaman alıyor, sabır gerektiriyor" diye konuştu. 
 
ST,CD(FK/AAA)