THY’nin İstanbul-Hurgada (Mısır) hat açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin soruları üzerine Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "THY için önemli olan uçtuğumuz yolcuların ve uçaklarımızın güvenliğidir. Devlet otoritesi bize Suriye Hava Sahası’nın güvenli olmadığı konusunda bilgi verdi. Biz de THY olarak daha önce Suriye üzerinden yaptığımız seferleri güvenlik nedeni ile Suriye’nin doğusundan ve batısından olmak üzere yeni belirlenen rotaları takip ediyoruz. Tabiî ki bunun THY’ye bir maliyeti vardır. Ama bizim için güvenlik her şeyden önemli. Elbette ki daha önce Suriye üzerinden belirlediğimiz rotalar en kısa rotalardı. Suriye'nin hem doğusundan hem batısından belirlenen rotalar önemli bir şey fark ettirmiyor. Bu yeni rotanın bize çok kayda değer bir maliyeti yok. Bu maliyetin bilet fiyatlarına yansıması söz konusu değil" dedi.

7 BİN 800 CİVARINDA BİLET SATTIK

THY'nin 205'inci uçuş noktası olan Hurgada seferleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Topçu, Hurgada seferlerinin, Mısır’daki 4'üncü nokta olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Geçen hafta Şarm El Şeyh’den sonra ikinci nokta olarak Hurgada’yı seçtik. Hurgada, hem sayfiye merkezi hem de oteller bölgesi olmak üzere iki bölümden oluşmakta. 250 bin nüfusu olan bu noktaya Avrupa’dan Kuzey İskandinavya ülkelerinden turist gelmekte. Bu noktaya özellikle kış sezonunda yoğun şekilde talep olmakta. Hem ülkemizden hem Avrupa ve hem de diğer ülkelerden gelecek talebi karşılamak üzere bu seferi açtık. Açtığımız bu seferde şuan 7 bin 800 civarında bilet satmış durumdayız. Hurgada hattının tanıtımı devam ediyor. Aynı şekilde Şarm El Şeyh’nde tanıtımı devam ediyor. Biz bu hattın çok verimli bir hat olacağını düşünüyoruz. Bu hat özellikle kış sezonunda THY’nin diğer hatlarına da olumlu yansıyacak." 

Hurgada da Ekim ayından sonra tatil sezonunun devam ettiğinin altını çizen Hamdi Topçu konuşmasına şöyle devam etti: 

"Türkiye’de yaz sezonu bittiği an burada yeni bir sezon başlıyor. Burada 12 ay boyunca sezon açık. Ama yüksek sezon şuan da başlamakta. Yolculara, paket turları olarak bir kısım yaz tatilini Türkiye’de geçirip bir kısım yaz tatilini de ve Hurgada ve Şarm El Şeyh’de geçirmesi için turizm acentaları ve tur operatörleri bu konu üzerinde çalışmakta. Ama bizim asıl amacımız ve üzerinde çalıştığımız konu buradaki turist sayısının arttırmada katkı sağlamak. Mısır’ın tarihi yerlerine, Uzak Doğu’dan, Çin’den, Japonya’dan gelen turistlere yönelik olarak nasıl bir tatil paketi yapılabilir bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuyla ilgili Mısır Turizm Bakanı ile bir görüşme yaptık. Mısırlı Bakan, Türkiye’de birçok turizm acentasıyla görüştü. Önümüzdeki günlerde bunun yansımaları her iki ülkeye de yansıyacak. Amacımız Mısır’ın sayfiye yerleri olan Hurgada ve Şarm El Şeyh’e seferler ile Avrupa’nın trafiğini yoğun şekilde buraya aktarmak. Sayfiye yerlere talebi fırsat bilerek yolcularımızı İstanbul üzerinden en kısa yoldan götürmeyi hedefliyoruz. Bu Türk Hava Yolları’nın yolcu sayısında ve transit sayısında olumlu artış yapacağını düşünüyorum." 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu ayrıca 2012 yılı sonuna kadar yaklaşık 8-10 destinasyonu açacaklarını söyledi. Çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Topçu, önümüzdeki günlerde uzun hat olarak Arjantin’de Buenos Aires, sayfiye yer olarak da Maldivlere uçuşların başlayacağının altını çizdi.