Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde dün Ticaret ve Sanayi Odası'nın ödül törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu akşam saatlerinde Kırklareli’ne geçti. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu’na camdan yapılma bir tablo armağan edildi. Daha sonra Kırklareli Ticaret Borsası’ndaki 2011 yılı vergi- ihracat ve tescil törenine katılan Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında Afyonkarahisar'daki 25 askerin şehit olduğu mühimmat patlamasına değindi. Olayın bir kaza olarak gözüktüğünü ifade eden Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

"Türkiye’nin son günlerdeki en önemli meselesi ve gündemin birinci maddesi terör. Bu terörün esas ana amacı ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Esas ana amaç ülkemizi parçalamak. Parçalayıp kendi talepleri doğrultusun da parçacıklar oluşturup bunları daha rahat yönetebilmek. Peki bu isteklerine ulaşabilirler mi? Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece bu talebine ne yaparsa yapsın ulaşamaz. Bu terörün arkasında duran ülkelerin tamamına sesleniyorum. Diyorum ki? Bizi tanımamışsınız. Biz dara düştüğümüz zaman, sıkıntıya düştüğümüz zaman, biz yumruk gibi biz birbirimize kenetleniriz."

DEREKÖY GÜMRÜK KAPISI’NIN TEMELİNİ ATMAYA HAZIRIM

Kırklareli’nin Bulgaristan’a açılan sınır kapısı olan Dereköy’ü TIR trafiğine açılması gerektiğini kaydeden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Ben Dereköy Gümrük kapısının temelini atmaya hazırım. Ama size de bir vazife var. Mal sahibini ikna edin ki, 'Hadi gel buraya yap' desin. Oranın ikna görevi de size ait. Mal sahibi kim, Gümrük ve Ticaret bakanlığımız. Gümrük ve Ticaret bakanlığını ikaz edin. Ben bu konuyu yıllar önce Abdüllatif Şener’e götürdüm. Abdüllatif Şener demiş ki 'Biz verdik hadi gitsin yapsın onlar' diye. Ben o tarihten beri bekliyorum. O başbakan yardımcısıydı, o tarihten beri o vazifeyi almayı bekliyorum. Ben de sizden yanayım. Neden sizden yanayım? Dereköy’ün o kadar stratejik önemi var ki? Edirne’nin beş kapısı var benim de kapım olsun değil. Türkiye’ye ve bize avantajı var. Benim Avrupa’ya gidişimi kısaltacak. Benim ihracat yaparken yüzde 50’sini karayolları ile TIR’larla yapıyorum. Benim kilometrem kısaldığı zaman, benim Navlun bedelim düşecek. Benim sanayicim daha fazla para kazanacak, artı rekabet gücü artacak. Burada Dereköy Gümrük kapısı TIR trafiğine açılırsa, orayı da modernize edersek, bizim Avrupa’ya çıkışımızdaki Navlun bedelleri düşecek. Bundan kim kazanacak. Tabi ki ticaret yolu üzerinden bulunan Kırklareliler kazanacak. Yolda yiyecek, içecek gibi alışveriş yapsa, benzin alsa yemek alsa bu para olduğu gibi Kırklarelilere kalacak."

Konuşmalarından ardından 2011 yılı yılında vergi, ihracat ve tescil alanlarında ödül alan kişilere plaketleri verildi.

HİSARCIKLIOĞLU NİKAH ŞAHİDİ OLDU

Programların ardından Kırklareli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turan Altıntel’in oğlu Arda Altıntel’in düğün törenine katılan Hisarcıklıoğlu, Vali Mustafa Yaman ile birlikte nikah şahitliğini yaptı. Hisarcıklıoğlu “Bu gün çok mutluyuz. Turan başkanımızın oğlunun düğününe gelmiş olmakla büyük mutluluk duyuyorum. Allah mesut etsin. Çok mutluyuz” dedi. Gelin ve damadın nikahlarını Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan kıyarken, Hisarcıklıoğlu düğünde yaklaşık bir saat kaldıktan sonra gece karayoluyla Ankara’ya döndü.



AÜÜ(LK/SS)