TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, genç ve kadın girişimcilere verdiği destek ve Türkiye genelinde girişimciliği teşvik etmesi nedeniyle Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından 'Yılın Girişimcisi' seçildi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen törende ödülünü alan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin hayal ile başladığını, hayal etmekten ve büyük düşünmekten korkulmaması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Hedef olmadan hayalleri gerçekleştirmek mümkün değil. Başarının gelmesi için hedefin büyük konması ve çalışmak gerekiyor. Girişimcilikle müthiş bir başarı hikayesi yazmaya başladık. 74 milyonun zenginleşmesini istiyorsak girişimciye destek olmak, önünü açmak zorundayız. Türkiye'de 1 milyon 300 bin girişimci var. Artan nüfus ile birlikte her yıl 750 bin kişiye istihdam yaratmak zorundayız. Stokta da 2,5 milyon işsiz var. Bunlara iş ve aşı, girişimciliği destekleyerek sağlayabiliriz. Her yıl 750 bin kişiye iş bulamazsak bu salonlarda oturamayız" dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEMEK ZORUNDAYIZ

Kadın girişimçilerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "'İsraf haramdır' kültüründen geliyoruz. Nüfusumuzun yarısı kadın, ama girişimcilikteki oranları yüzde 6. Kızlarımızı büyütüyoruz, okutuyoruz, sonra iyi bir koca bulduktan sonra evlendiriyoruz. Neden kızlarımızı girişimci olarak yetiştirmiyoruz? Kadın girişimcilere destek vermemiz gerekiyor. Kadınların dışında gençleri de girişimcilik noktasında destekleyerek, ortaklık kültürünü geliştirerek, markalaşarak, yenilikçi ve icatçı olmalıyız" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na 'Yılın Girişimcisi' ödülünü MTSO Başkanı Bülent Koşmaz ve Meclis Başkanı Tezcan Ödemiş verdi. Törende ayrıca MTSO ve KOSGEB işbirliği ile açılan girişimcilik kurslarını başarı ile tamamlayıp iş yerlerini açan 11 girişimciye plaket verildi.