Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 49 yılını doldurmuş üyelerle vergi ve ihracat rekortmenleri için düzenlenen ödül törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale'nin Ankara'ya yakınlığını dezavantajdan avantaja dönüştürülebileceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Yanı başınızda 5 milyon nüfuslu tüketen bir şehir var. Siz üretin, onlar tüketsin" dedi. Yeni teşvik paketinin Kırıkkale için müthiş bir fırsat olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale'nin üretim üssü olabileceğine dikkat çekti. Konuşmalarında ayrıca girişimciliğe önem verilmesini isteyen Hisarcıklıoğlu, ekonomi üniversitesinin bir fakültesinin de Kırıkkale'ye açılacağının müjdesini verdi.

Kırıkkale'de Ocak-Mart dönemindeki ekonomik hareketliliğine değinen Hisarcıklıoğlu, "Kırıkkale'de istihdam Ocak-Mart ayına baktığımız zaman, istihdam Türkiye'de yüzde 9, Kırıkkale'de yüzde 18. Kırıkkale bu alanda Türkiye seviyelerinin çok üstünde. İhracatta ise Türkiye yüzde 12, Kırıkkale yüzde 18. Bu alanda Türkiye'yi bile sollamışsınız. Protestolu senet tutarı Türkiye'de yüzde 20, Kırıkkale'de ise yüzde 1. Burada da memnunluk görünüyor. Bir de önemli bir noktaya gelirsek, Kırıkkale'nin bankalarda çok büyük bir parası var. Kredi mevduat hesabına baktığımız zaman Türkiye'de kredi mevduat oranı yüzde 95, Kırıkkale'de ise yüzde 189. Bu gerçekten inanılmaz üst düzeyde bir rakamdır. Kırıkkale'nin mevduat hesaplarında 693 milyon TL parası var ve yatırım yapması gerekir" dedi.

Kaliteli ekonomi ve güçlü bir demokrasi için yeni anayasa mutlaka yapılması gerektiğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye artık koşmak istiyor. 80'li yıllardan bu yana her yanı çürümüş olan sistemi yeniden yapılandırıyoruz. Türkiye artık dünya ekonomileri arasında ilk 10'a girmek için yarışıyor. Yeni bir anayasadan başlayarak yapısal reformları yaparsak 12 sene sonra biz dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi içinde oluruz. O zaman fert başına düşen gelirimiz 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkacak. Ama işin başı anayasa. Allah'a çok şükür bundan umutluyum. Çünkü mecliste grubu olan bütün siyasi partiler seçimlerde bize vaat ettiler. İlk defa doğru bir işle Mecliste çoğunluğa bakmadan eşit bir komisyon kurdular. Bunu yaptığımız zaman bizi kimse tutamaz. Birlik, beraberlik, kardeşliğin ve ileriye gitmenin en önemli başlangıcı sistemin yeniden başlangıcından geliyor. İnşallah bunu da bu Meclisimiz yapacak" dedi.



EG (AY/AAA)