THY Genel Müdürlüğü’nde Miles&Smiles kartı ile ilgili olarak yapılan basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamdi Topçu, LOT yetkilileri ile müzakerelerin devam ettiğini bildirdi. Topçu, satın alma sürecine ilişkin şunları söyledi,

”Nasıl bir sinerji oluşturacağız? Onun incelemesini yapıyoruz. Fiyat konusunda hiçbir görüşmemiz olmadı. Bu görüşme, bizim yönetim kurulu üyesi olan bir arkadaşımız başkanlığındaki heyet tarafından yapılıyor. Bu heyet zaman zaman yönetim kurulunu bilgilendiriyor. Henüz daha tüm bilgiler toparlanmış, karşılıklı görüşmeler tamamlanmış değil. Bizim de onların da soruları var. Aynı zamanda hukuki süreci de değerlendiriyorlar. Önümüzdeki günlerde LOT’un da üst düzey yöneticileri Türkiye’ye gelecek. Zaten yetkililerimiz, Polonyalılarla konferans sistemiyle görüşüyorlar. İletişimde herhangi bir sıkıntı yok. Avrupa Birliği (AB) dışındaki bir ülkenin şirketinin, AB içindeki bir şirketi yönetme durumu değerlendirilecek. Bunun alınımının THY’ye faydası olur mu, yok mu? Kararı verip yolumuza devam edeceğiz. Türk yönetim sistemini biz Avrupa’ya çıkarmak istiyoruz. Bir havayolu şirketi Türkler tarafından nasıl yönetilir göstermek istiyoruz. Hukuki süreç bizi nereye götürecek. Biz o şirkette hakim yönetici sınıfını kazanacak mıyız? Kazanamayacak mıyız? Bunlar net değil.”

Hamdi Topçu yeni alınan bir uçağa İngilizce ismin niçin konulduğunun sorulması üzerine de, ‘Haliç’in İngilizce’deki karşılığı ‘Golden Horn’ verildi.Uçaklara daha önce illerin isimlerini, daha sonra ise Türkiye’nin tanınmış ilçelerinin ismini verdik. Bu ismin gerçekten İstanbul turizmine katkı yapacağına inanıyoruz” diye cevapladı.

 


FK (MK)