Yenilikçi uygulamaları ve ürünleri küresel düzeyde dikkate değer bulunan ve ödüllendirilen Akbank, bir ödül de özel bankacılık alanında aldı. The Financial Times Grubu kuruluşu ve dünyanın en prestijli ekonomi dergilerinden biri olan The Banker, "Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Ödülü"nü Akbank Private Banking'e verdi. Akbank Private Banking ekibi, The Banker'ın "Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Ödülü"nü, Singapur"da düzenlenen “Global Private Banking Awards 2012" töreninde aldı.


Dünya bankacılık çevrelerinden birçok yöneticinin katıldığı törende konuşan Akbank Private Banking’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, "The Banker'ın, özel bankacılık alanında mükemmellik standartlarını belirleyen finans kurumlarını layık gördüğü bu ödülü almaktan gururluyuz" dedi.


Akbank Private Banking olarak, her zaman müşterilerinin yaşamlarını kolaylaştırmayı ve onlara kontrollü bir risk yapısı altında en iyi kazançları sağlamayı ilke edindiklerini vurgulayan Galatalı, özellikle küresel ölçekte enflasyonun ve faizlerin çok düşük düzeylere indiği dönemlerde özel bankacılığın öneminin daha da arttığına dikkat çekti.


Sözlerini, “Türkiye ekonomisinin çok zorlu bir dönemden geçtiği 2001 yılında Akbank’ın önemli bir ileri görüşlülük içerisinde kurduğu Özel Bankacılık iş birimimiz, geride bıraktığı 11 yıl içerisinde 4500 müşterisinin toplam 25 milyar TL büyüklüğündeki varlığını yönetir hale geldi” diye sürdüren Galatalı, Türkiye ekonomisinin son not artırımı ile birlikte yeni bir aşamaya geçtiğini, düşük faiz ortamının daha da kalıcı hale geldiğini ve yatırımların yönetiminde özel bankacılık tarzı ihtisas sahibi kurumlardan yardım alma ihtiyacının daha da artacağını vurguladı. Galatalı şöyle konuştu:


“Herşeyden önce, müşterilerimizin yaşamlarını kolaylaştırma ilkesiyle hareket ediyoruz ve bu nedenle müşteri odaklı çalışmalarımız ile farklılaşıyoruz. Müşterilerimize verdiğimiz hizmeti farklılaştırmak için şubelerimizdeki müşteri ilişkileri yöneticilerinin yanı sıra genel müdürlük birimimizde 10 kişiden oluşan bir yatırım işlemleri ekibi ile müşterilerimize daha hızlı ve en iyi koşullarda hizmet sunuyoruz. Yeni ürünler çıkararak müşterilerimize alternatif yatırım olanakları sağlama konusunda çok ciddi bir çaba harcıyoruz."


AKBANK PRİVATE BANKİNG TÜRKİYE'NİN FİNANSMANINDA DA AKTİF ROL OYNUYOR


 Akbank Private Banking müşterilerinin aylık ortalama 1 milyar USD’lık türev işlemi yaptığına işaret eden Galatalı, yalnızca son bir yılda 1.25 milyar TL’lik özel sektör tahvili satışı gerçekleştirdiklerini ve bu yolla özel sektörün finansmanında aktif rol oynadıklarını vurguladı.


Türki Cumhuriyetler ve Arap ülkelerinde pazarlama faaliyetlerini artırarak Türkiye’ye portföy çekme hedefinde olan Akbank Private Banking olarak ilk önemli adımı Dubai'de attıklarını da vurgulayan Galatalı, "Bizim için çok stratejik önemi olan Dubai ofisimiz aracılığı ile Körfez ülkeleri kaynaklı varlıklara da 2012 yılı itibarıyla özel bankacılık hizmeti vermeye başladık" dedi. Galatalı, şöyle devam etti:


"Bölgedeki müşteri ilişkileri yöneticimiz aracılığıyla ve etkin pazarlama faaliyetleri ile Ortadoğu Bölgesindeki potansiyel müşterilerin varlıklarını ülkemize çekmeyi hedefliyoruz. Bu bölgeden yönlendirilecek potansiyel müşterilerin Türkiye’de yapacakları gayrimenkul yatırımlarını kredilendirmek bizim için önemli. Potansiyeli çok yüksek olan bu bölgeden gelecek yeni müşteriler ile mevcut varlık büyüklüğümüzü daha da artırmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, 3 yıl içerisinde bölgeden yaklaşık 1 milyar TL varlık büyüklüğüne ulaşmayı bekliyoruz."


AKBANK PRİVATE BANKİNG AĞINI GENİŞLETİYOR


Türkiye’de özel bankacılığın şubeleşmesini başlatan banka olarak, ilk özel bankacılık şubesi ağını da kurduklarını vurgulayan Galatalı, "Öncülüğünü yaptığımız bu alanı öncelikli olarak geliştirirken bir yandan küresel piyasalara açılıyor ve Türkiye sınırları içindeki ağımızı her geçen gün genişletiyoruz" dedi.


Galatalı, halen, İstanbul'da Etiler Merkez, Nişantaşı, Suadiye, Batı İstanbul, Kozyatağı olmak üzere, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da faaliyet gösterdiklerine işaret ederek, "İstanbul'daki şube ve temsilcilik ağımızı daha da genişleteceğiz. Bu kapsamda, 2013 yılında Akbank Private Banking Kapalıçarşı Şubesi’ni ve Zorlu Center’a bir Akbank Private Banking temsilciliğini açacağız" diye konuştu.


GENİŞ BİR ÜRÜN YELPAZESİ İLE HER MÜŞTERİMİZE AYRICALIKLI HİZMET SUNUYORUZ


Akbank Private Banking müşterilerimize global hisse ve bono piyasalarında işlem yapma ve bu piyasalardaki fırsatlardan faydalanma imkanı verdiklerini söyleyen Saltık Galatalı, “Akbank Private Banking olarak Ak Portföy Yönetimi ile işbirliği içerisinde müşterilerimize sunduğumuz bir diğer hizmet de Franklin Templeton ile birlikte oluşturulan, ABD, Avrupa, Latin Amerika ve Asya kıtalarına yatırım yapma imkanı sağlayan 5 farklı yatırım fonu oldu. Bu işbirliği ile global emtia fonu ve özel sektör tahvil fonu gibi yeni geliştirilen yatırım fonları da sektöre sağlanılan önemli yenilikler oldu” dedi.


(FOTOĞRAF)