Uluslararası Tüketici Ürünleri ve Hediyelik Eşya Fuarı "Tendence 2014"te, sonbahar ve kış mevsimlerinde piyasaya sürülecek en yeni ev ve hediyelik eşya ürünleri sergileniyor.

Almanya'nın Frankfurt kentinde Messe fuar alanında Messe Frankfurt tarafından yaklaşık 98 dönümlük alanda düzenlenen "Tendence 2014"te, 51 farklı ülkeden bin 211 katılımcı yer alıyor. Türkiye'den ise sadece 1 firma katılıyor. Bu yıl fuara yabancı katılımcı oranında düşüş gözlendi. Geçen yıl yabancı katılım oranı yüzde 38,7 iken, bu yıl yüzde 36,6 oldu. 

Sonbahar ve kış sezonunda piyasaya sürülecek en yeni ev dekorasyonu ve aksesuarları, sofra ve masa süslemeleri, ışık ve iç aydınlatma, takı, seramik, el sanatları, bahçe ürünleri ve mobilyaları gibi ürünlerin yer aldığı fuarda ziyaretçiler, konferanslara katılabiliyor ve iş bağlantıları kurma fırsatı yakalıyor. 

Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun da fuarın Avrupa için önemine işaret ederek, "Tendence, yılın ikinci yarısında birçok ticari ziyaretçinin odaklandığı, Avrupa'nın en büyük ve en uluslararası etkinliğidir. Zorlu piyasa ortamına rağmen fuarda toptan ve perakende ticaret alanında her zaman olduğu gibi son derece cazip ürün çeşitliliği sunuluyor" ifadelerini kullandı. 
Fuar, yılın ikinci yarısında tüketim mallarının sergilendiği Avrupa'nın en önemli platformu konumunda bulunuyor. Kapılarını 30 Ağustos'ta açan fuar bugün sona eriyor.