İstanbul Esenyurt'ta geçen ay faaliyete geçen Elite Tekstil, işsizliğin yoğun olduğu Hakkari'de 2 ay önce perakende satış mağazası açtı. Burada araştırma yapan firma yetkilileri, bölgedeki işsiz gençlerin de istihdam edilebileceği tekstil fabrikasının açılmasına karar verdi. İnşaatı süren fabrikaya 150 kadın işçinin alınacağı kentin caddelerine asılan afişlerle duyuruldu. İlanı gören kadınlar, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan perakende satış mağazasına giderek başvuruda bulundu.

600 KADIN BAŞVURDU

İlana başvuran 600 kadın, halı sahada yapılan toplantıda, çalışma koşullarıyla ilgili firma yöneticisi tarafından bilgilendirildi. İşsizliğin had safhada olduğu Hakkari'de bir işadamının kendilerine yönelik tekstil fabrikası açmasına sevindiklerini belirten kadınlar, "Biliyorsunuz burada iş olanakları yok. Bir tekstil fabrikasının burada hizmete açılacağı ve buraya 150 kadının alınacağı duyuruldu. Bu duyuruyu okuyanlar da başvuruda bulundu. Bugün de bizi buraya bu konuda bilgilendirmek için çağırdılar. Önümüzdeki ay içinde başvu yapanlar arasında elemeler yapılacak. Özelikle işsiz kadınlar için bu güzel bir şey. Burada daha çok fabrikanın açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Firmanın ortaklarından olan Şafak Mahfuz Şimşek ise fabrika inşaatının devam ettiğini söyledi. Şimşek, "Başvuru yapan kadınlar arasında eleme yapacağız. Eleme yapıldıktan sonra kısa bir deneme süreci olacak. Ondan sonra da iş sahibi olacaklar" dedi.



BD(FE/CK)