Bursa 5'inci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ile Burtarım 2012'nin Almira Otel'de tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlenen fuarın bölgenin ve Avrasya'nın en büyük tarım ve hayvancılık fuarı olduğunu kaydetti. 8 ayrı salonda yaklaşık 70 bin metrekare alanda yer alacak fuara 29 ülkeden 603 firmanın katılacağını söyleyen Ersözlü, bu yıl yüzde 10 büyüme yaşadıklarını dile getirdi.

BURSA'DA OTELLERDE YER KALMADI

Geçen yıl 166 bin kişinin fuarı ziyaret ettiğini hatırlatan Ersözlü, bu yıl 200 bin kişinin ziyaret etmesinin beklediklerini ifade etti.

Fuar alanına otobüslerle ulaşım desteği sağlayacaklarını da belirten Ersözlü, katılımın çok yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kent merkezinde otellerde boş yer kalmadığını ifade eden Ersözlü, gelen bazı misafirleri yakın kentlere yönlendirdiklerini kaydetti.

Fuarda bazı firmaların yeni lansmanlarını da gerçekleştireceklerini belirten Ersözlü, ilk kez görülecek araçların bulunduğunu söyledi. Ersözlü, fuarın tarım sektörüne iç ve dış satışlarda önemli katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

'TÜRKİYE'DE TARIM MAKİNELERİ VE TRAKTÖRLER YAŞLI'

Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Genel Sekreteri Selami İleri ise Türkiye'nin traktör ihracatında 10'uncu sırada yer aldığını belirterek, Türkiye'nin tarım sektöründe en büyük sorunlarından birisinin makine ekipmanları ile traktörlerinin yaşlı olması olduğunu dile getirdi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Filya ise Ziraat Odası Bursa Şubesi ile Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü aracılığıyla fuarla eş zamanlı bir kongre gerçekleştireceklerini söyledi. Bilimsel açıdan tarım sektörünü ele alacaklarını dile getiren Filya, yeni teknoloji ve yeni fırsatların yaratıldığı sektörün bütün paydaşlarının biraraya getirileceği önemli bir aktiviteyi hayata geçireceklerini kaydetti.

Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ertuğrul Aksoy ise tarımsal üretimde yeterliliğin ekonomik kalkınmadaki önemine işaret etti. Bu anlamda 'Gıda egemenliği için üretim odaklı tarım' temalı kongre gerçekleştireceklerini belirten Aksoy, program kapsamında 41 sunum ile tarım sektörüne önemli katkı sağlanacağını söyledi.

Ücretsiz ziyaretlerin gerçekleşebileceği fuarlar, 26 - 30 Eylül 2012 tarihleri arasında 09.30 ile 18.00 saatleri arasında gezilebilecek. Ayrıca 27 - 29 Eylül tarihleri arasında Bursa Tarım Kongresi de yapılacak.



ST(FK/COŞ)