Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan ve 1994 yılında kapatılan Samsun Tekel Tütün Fabrikası, 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yenileme alanı olarak ilan edildi. 2009 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihale ile Torunlar- Turkmall Ortak Girişim Grubu tarafından 30 yıllığına kiralanarak 25 ayda yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Bulvar Yaşam Alışveriş Merkezi haline dönüştürülen binanın açılışı, gelecek ay  yapılacak. Mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan binaların kullanımından elde edilen ciro ve otopark gelirlerinden belediyeye de pay verilecek. 30 yıl sonra ise tamamı Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Alışveriş merkezinde bin kişiye iş istihdam sağlanacağı belirtildi.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ve Turkmall Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, bugün Samsun Büyük Otelde ortak bir basın toplantısı düzenleyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aziz Torun, ülke ekonomisine fabrika olarak hizmet veren ve 1994 yılından bu yana da kent merkezinde atıl durumda bulunan tarihi binanın, kentsel yenileme projesi kapsamında ülke ekonomisine yeniden kazandırıldığını söyledi. Aziz Torun, "Alışveriş merkezinde yerli yabancı 45 marka yer alıyor. Alşveriş merkezi 17.400 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. 16.000 metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan Bulvar Samsun Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin 11.600 metrekaresi mağazalara, 2.400 metrekaresi restoran ve kafelere, 2.000 metrekaresi ise ofis alanlarına ayrıldı. 20.000 metrekare kapalı otopark alanı olacak" dedi.

Turkmall Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu da “Karadeniz Bölgesi’nin en gelişmiş limanına sahip olan Samsun’un en merkezi lokasyonunda yer alan Bulvar Samsun, hem konsepti hem de bölge halkına sundukları ile şehrin yeni buluşma noktası olacak" diye konuştu.

Mağazaların tamamının kiralandığı, perakendecilerden gelen talebe artık cevap veremediklerini söyleyen Levent Eyüboğlu, Bulvar Samsun’un çevre illerden ziyaretçi çekmek için düzenli olarak sosyal, kültürel aktiviteler gerçekleştireceğini ve kentin eğlence hayatını hareketlendireceğini belirtti. Eyüboğlu, "Binanın tüm tarihi özellikleri ile korunması nedeniyle Bulvar Samsun’un Karadeniz’e gelen yabancı turistler için de çekim merkezi olması için çalışacağız. Buraya gelen turistler Samsun’un son derece özellikli tarihi mekanları içinde alışveriş yapma, yeme içme ve gerçekleştirilen kültürel etkinlikleri izleme imkanına sahip olacak. Bu çalışmaları gerçekleştirerek Samsun’a sağladığımız katma değeri maksimum düzeye çekeceğiz" dedi.



HÇ(İS/BT)