Tariş Üzüm Birliği bünyesinde henüz yeni kurulmasına rağmen kısa sürede pek çok gıda firmasından teklif alan, ancak raflarda markasıyla kefil olacağı ürünleri ince eleyip sık dokuyan Tar-Paz, 2012 yılı sonunda pazarda kendi alanında ilk 4’e girmeyi hedefliyor. Şirket, Ege Bölgesi’nin önemli sanayi kuruluşlarından Altınyağ Kombinaları’nın cirosunun yarı satışını gerçekleştirmeye, iç piyasada bu 50 yıllık Ege firmasının ürünlerini pazarlamaya hazırlanıyor.

CİRONUN YARISI TAR-PAZ ELİYLE

İmzalanan sözleşmeye göre Tar-Paz, iki yıl boyunca 24 bin ton rafine ayçiçek ve mısır yağını almayı taahhüt etti. Altınyağ Kombinaları’nın İMKB’ye yaptığı duyuruya göre, yıllık 42 milyon liralık, iki yıllık ise 84 milyon liralık alım gerçekleştirilecek. Bu da Altınyağ’ın 2010-2011 özel hesap döneminde gerçekleşen 91 milyon liralık cirosunun yüzde 46’sına denk olacak.

ALKAN: TEKLİFLER ALIYORUZ

Tar-Paz Genel Müdürü Ruhkan Alkan, 2011 Mayıs ayında faaliyete başlayan şirketin ilk etapta Tariş Üzüm Birliği ürününün pazarlamasını yaptığını ve tamamen profesyonel bir kadroyla çalıştıklarını belirtti. Zaman içinde Birlik ürünlerinin dışında Fiskobirlik, Güneydoğu Birlik, organik gıda sektöründe City Farm ve zeytinde ise Durullar Gıda ile çalışmaya başladıklarını aktaran Alkan, "Beş aylık süre içinde ciddi yapılanma sağladık. Türkiye genelinde 40’a yakın bayi ve 50 bine yakın satış noktasına hitap eder hale geldik. Kısa sürede yol almamız firmaların da dikkatini çekti ve pazarlama konusunda gıda sektöründen teklifler almaya başladık" dedi.

TİTİZ SEÇİMDEN ALTINYAĞ ÇIKTI

Bu doğrultuda Ege Bölgesi’nin 50 yıllık sanayi kuruluşu olan ve geçen günlerde el değiştiren Altınyağ Kombinaları ile işbirliğine gitmekten mutlu olduklarını vurgulayan Alkan, "Biz bir ürünü raflara sunuyorsak onu ince eleyip sık dokuyoruz. Tariş kalitesine uymayan ürünlerin pazarlama ve satışını asla yapmıyoruz. Oluşturduğumuz 15 kişilik pazarlama birimimiz tüketici odaklı anlayışıyla gücümüzü birleştirebileceğimiz firmaları titizlikle seçiyor" diye konuştu.

'İKİ GÜCÜ BİRARAYA GETİRİYORUZ'

Altınyağ ile 1 Şubat 2012’de yıllık asgari 12 bin ton rafine ayçiçek ve mısır yağı alımına ilişkin iki yıl süreli sözleşme imzaladıklarını, bunun da kendilerine 35-40 milyon lira civarında ek ciro getireceğini aktaran Alkan, "Altınyağ 50 yıla varan geçmişiyle, Tariş de 100 yıla yakın tarihiyle Ege Bölgesi’nin iki çınar işletmesi konumunda. Ambalajdan pazarlamaya kadar yenilenen Altınyağ ile birlikte iki gücü biraraya getiriyoruz. Bayilere şubat ayı sonunda tanıtım yapacağız" dedi.



BT(İÖ/CK)