Erzurum'da geçtiğimiz Pazar günü oynan ve Galatasaray'ın 3-2 kazandığı Fenerbahçe maçının önemli ekonomik yarar sağladığını anlatan ETB Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, derbi maçlarının taraftar ve ekonomik açıdan iki türlü getirisi olduğunu belirtti. Yaklaşık 25 yıldan beri ilk defa bir derbi maçını her iki takımın taraftarlarının birlikte izlediğini  kaydeden Hınıslıoğlu, Erzurumlu taraftarların provokasyanlara prim vermediğini söyledi. Yaklaşık 3 gün süren derbi geliş ve gidişleri ile birlikte kent ekonomisine 25 milyon lira girdi sağlandığını vurgulayan Hakkı Hınıslıoğluşöylekonuştu:

"Derbinin Erzurum'da oynanmasına karar verildiği gün, yöresel ürünlerimizinden sporla ilgisi olabilecek oltu taşını değerlendirmeye başladık. Bilim, teknolojiyi kullanarak oltu taşından FB ve GS taraftarları için ürettiğimiz hediyelerin büyük kulüplerin storelerde satışını hedefledik. Her iki takım yöneticilerine, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyelerine bunu anlattık ve birer örnek hediye ettik. Oltu taşından üretilen kol düğmesi, rozet ve benzeri ürünlerde derbi oynayan futbol kulüplerinin amblemleri bulunuyor. Bunların takımların mağazalarında satışını talep ettim. Biliyorsunuz bu takımlarımızın çok fazla taraftarı var. Bu ürünleri o mağazalarda satışa sunduğumuz zaman Erzurum için sürekli bir gelir olacak. Oltu taşından yapılacak benzer ürünleri, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor gibi süper lig takımlarının mağazalarında satmak istiyoruz. Katma Değer olarak Erzurum iki gün değil, yıllar boyu kazanacak. Şükrü Saraçoğlu'nda Alex, Türk Telekom Arena'da Melo gol attığı zaman benim Erzurum'daki esnafım da para kazanacak."

ÖZAKALIN: ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın da, yaz döneminde durgunlaşan piyasayı GS- FB maçının canlandırdığını ve bayram öncesi esnafın yüzünün güldüğünü belirtti. Saim Özakalın şöyle dedi:

"Üç günlük etkinliğin şehirdeki yansımaları çok büyük oldu. Markalaşma bununla başlayacak. Bu organizasyonda şehirdeki maddi getirinin kaynağı üst seviyeye çıktı. Bundan sonra bu etkinliklerin içinde olmak bizler için kaçınılmaz. Esnaf arkadaşlarımız bu durumdan memnun olduklarını ve bayram öncesi yüzlerinin güldüğünü söylüyorlar."



NÖ(KS/COŞ)