SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ve SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, 2011 yılını değerlendirmek ve 2012 sezonu hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, İzmir kalkışlı uçuşlara 6 yıl önce başlayan SunExpress'in dış hatlarda pazar lideri durumunda olduğunu söyledi. Say, "SunExpress, İzmir operasyonlarını 12 ay aralıksız sürdürüyor. Diğer firmalar İzmir'e sezonluk uçarken kış geldimi İzmirlilerle biz kalıyoruz. Kış aylarında yabancılarla pazar payımız yüzde 50'lere kadar çıkıyor. İç hatlarda ise 6 yılda İzmir nüfusu kadar, 3 milyon 900 bin kişiyi taşıdık. 2012'nin ilk üç ayında İzmir kalkışlı uçuşlarımızda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'lik bir büyüme kaydettik. Yolcu sayımız yüzde 17.1 arttı" dedi.

Say, SunExpress'in İzmir'de konuşlandırılmış 6 uçağı bulunduğunu haziran ayında 7'nci uçağın devreye gireceğini ifade etti. Say, "2012 sezonuna İzmir kalkışlı iki yeni uçuş noktası ile başlayacağız. Yeni sezonda Almanya'nın Dortmund Kenti ile Frankfurt- Hahn'a uçuşlarımız başlayacak. Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Köln, Münih ve Stutgard'a günlük uçuşlarımız devam edecek. Bazı hatlardaki uçuş sayılarını arttıracağız. İç hatlarda ise 2012 yaz sezonunda İzmir- Gaziantep seferlerini her güne çıkartacağız. Kars'a haftada 3, Diyarbakır'a hadftada 14 sefer düzenlenecek" diye konuştu.

YAKIT FİYATI ZORLUYOR

Hacı Say, diğer hava yolları gibi yakıt fiyatlarının yüksekliği nedeniyle kendilerinin de sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Say, "2011 yılında yakıta 32 milyon Euro daha fazla ödedik. Yakıtın toplam maliyet içerisindeki payı yüzde 36 civarında. Her türlü maliyet unsurundan kısabiliyorsunuz ancak sıra yakıta geldi mi kısmanın imkanı yok. O yüzden maliyet belli bir noktayı geçti mi zarar etmemek için bunu fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyoruz" dedi.