Subaru'nun yeni modeli XV'nin Türkiye pazarındaki ilk tanıtım toplantısı Bursa'da yapıldı. Erginakın Satış Bayii'ndeki tanıtımda konuşan Subaru Türkiye Genel Müdürü Toros Kardaş, yeni araç ve Türkiye pazarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 'Büyük Buluşma' sloganı ile araçlarının tanıtımını yaptıklarını belirten Kardaş, araç hakkında bilgi vererek, 1.6 motor otomatik şanzıman seçeneği ile 4 çeker olarak müşterilere sunulduğunu kaydetti. Kullanıcılarına özellikleri ve ölçüleri ile sürüş keyfi sunduğunu ifade eden Kardaş, dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Bursa kullanıcısının aracını kentte kullandığını belirten Kardaş, "Bursalılar şehir içi kullanıma uygun, pratik dinamik bir araç olmasını istiyor. Uzun mesafe ve otobanda kullanıyor. Uzun mesafedeki konforu ile ilgileniyor. Uludağ eteklerinde karşılaştığı için zor, karlı koşullarda performans bekliyor. Aracımız da bu özellikleri barındırıyor" diye konuştu.

Bursa'nın Türkiye otomotiv pazarında her geçen yıl büyük pay alan yapısı ile büyüdüğüne dikkat çeken Kardaş, dinamik bir yapısı bulunduğunu vurguladı. Bursa'nın 2 yıl önce Türk otomotiv pazarının yüzde 3.4'ünü aldığını hatırlatan Kardaş, 2 yıl içinde payını yüzde 3.7'ye yükselttiğini kaydetti. Bursa tüketicisinin çok yönlü olduğunu dile getiren Kardaş, yakın zamanda bu oranın yüzde 4'e çıkmasını beklediklerini söyledi.

"PAZAR PAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ"

Geçen yılın ilk 4 ayında otomotiv pazarının çok hareketli olduğunu söyleyen Kardaş, "Daha sonra gevşeyen bir pazar oldu. Geçen sene ile kıyasladığımız için genel otomotiv satışlarında düşme gözüküyor ama bizim öngürümüz geçen yılın aynı seviyede kapatacağı. Subaru için ise XV modeli ve bu sene yapacağımız lansmanlarla pazar payımızı arttıracağımızı düşünüyoruz. Bu sene bin 500 adet otomobil satmayı düşünüyoruz. Bunun bin tanesi XV modeli oluşturacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ ÇOK GÜÇLÜ PAZAR OLARAK GÖRÜYORUZ"

Türk otomotiv pazarının Avrupa pazarından da önemli pay aldığını dile getiren Kardaş, sektörün 2 sene önce Hollanda'yı geçerek 7'nciliğe çıktığına değinerek, "Daha sonra Belçika'yı geçerek 6'ncılığa yükseldi. Şu anda 5 büyük Avrupa pazarından sonra Türkiye gelmekte. Yaklaşan gelişmelerle Türkiye'yi çok güçlü pazar olarak görüyoruz" dedi.



ST(FK/İD)