Alanya emlak piyasasını dünyaya açan ve İMKB'de işlem görmek üzere halka arza hazırlanan Aydoğan A.Ş.'nin, kayıtlı sermaye sistemine girmek için yaptığı başvuru SPK Bülteni'nde yayımlanarak onaylandı. 16 Mart tarihli SPK Bülteni'nde "Aydoğan Turizm Taahhüt ve Sanayi A.Ş.'nin halka açılma ve 200 milyon lira tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçme amacıyla esas sözleşmesinin 1'den 20'ye kadar olan maddelerinin tadili ve esas sözleşmeden geçici maddelerin (1,2,3) çıkarılması için hazırlanan tadil tasarılarına kurulumuzca uygun görüş verilmesi talebi olumlu karşılanmıştır" denildi.

Başvurunun SPK tarafından yayımlanmasının ardından Condominium sistemiyle 'Satılan gayrimenkulün kullanılmadığı dönemde, otel kiralanıp, otel gibi işletilmesi) işletilen Gold City Turizm Kompleksi'nde konut sahiplerini şirket hisselerinin borsada yer alacağına dair bilgilendirdiklerini söyleyen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ve Aydoğan A.Ş. Yönetim Kurullu Başkanı Kerim Aydoğan, şunları söyledi:

"Başta Rus, Kazak, Gürcü, Arap ve Danimarkalılardan olmak üzere beklediğimizden fazla ilgi gördük. Daha önce ev almışlardı, şimdi hisse senetlerimizi alacaklar. Yabancıların gösterdiği yoğun ilgide, Türkiye'nin dünya ekonomileri arasında önemli bir konuma sahip olması başlıca etken. Yabancıların yanı sıra, Alanya merkezli bir firmanın ilk harka arzı olması da heyecan verici. Halka arzlarda borsaya ilk defa giren insan sayısı ne kadar çoksa o şirketin halka arzı için o denli başarılı sayılır."

'HAYALİM GERÇEK OLDU'

ABD'de uygulanmakta olan Condominium Sistemi'ni Türkiye'de kurmayı hayal ettiğini ve bu hayalini 2003'te Türkiye'de ilk kez uygulayarak, hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü dile getiren Kerim Aydoğan, Gold City'nin halka arzının kabulüyle, bir kez daha ne kadar değerli bir tesis olduğunu fark ettiğini söyledi. Aydoğan, tesisin ilk açıldığında kısa sürede yabancıların gözdesi haline geldiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Çoğunluğu İskandinav pazarı olmak üzere Avrupa ve Rus pazarına gayrimenkul satışı yapmıştık. Büyük yatırımlar yapma hedefiyle halka arza hazırlanırken gördüğümüz ilgiden çok mutluyum. Yoğun ilgi gören ve o dönemde çok kısa sürede 22 ayrı ülke vatandaşına yaklaşık bin gayrimenkul satışı gerçekleştiren Aydoğan A.Ş. sayesinde, bugün birçok Rus şirketinin üst düzey yöneticisini, Danimarka ve İrlanda'nın önemli siyasetçi ve işadamlarını Alanya'da ev sahibi yaptık. Şirket bünyesinde, Türkler Beldesi İncekum Körfezi'nde yer alan Gold Island ve Otel Golden Bay da yer alıyor. Şirketimizin faaliyet alanı içerisinde İncekum Kampı ve Gazipaşa Yat Limanı gibi yatırımlar önemli yer tutuyor."