Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, bugüne kadar adı hep terör ve çatışma olayları ile anılan kentin imajını değiştirmek için herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, 2 gün önce bir okul açılışı için Şırnak'a çıkarma yapan İstanbul sermayesine yatırım çağrısında bulundu. Şırnak'a Kumçatı böldesinde yaptırılan okulun açılışı için gelen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve yönetim kurulu üyelerini karşılayan Vali Özkan, Şırnak bölgesine yapılabilecek yatırımlar konusunda raporlar sundu. Son çıkarılan teşvik yasası ile bölgeye yatırım yapacak olan girişimciler için büyük kolaylıklar ve desteklerin sağlandığını söyleyen Vali Özkan, Şırnak'ta bulunan Habur Sınır Kapısı ve Irak'taki inşaat söktörüne dikkat çekerek, yatırımların bu alanlarda yapılmasının kar marjını artıracağını söyledi.

'ELİMİZDEN GELEN KOLAYLIĞI GÖSTERİRİZ'

Türkiye'nin Irak'a yaptığı ihracatın son yıllarda artarak devam ettiğini ve Kuzey Irdak'taki inşaat söktörününde hızla büyüdüğünü kaydeden Vali Özkan şöyle konuştu:

"Yatırımcılarımızdan özellikle inşaat sektöründe kullanılan çimento, demir ve kireç gibi malzemelerin üretimine dönük yatırımlarını, gelip sınır kapısının hamen yanındaki Silopi ve Cizre ilçelerinde yapabileceklerini söyledik. Nakliye sorunu ortadan kalkacağı gibi, bu konuda kar marjları da artacaktır. Bölge insanının istihdamına yönelik olarak yapılacak olan yatırımlara hem teşvik yasası hem de Valilik olarak elimizden gelen bütün çabayı ve kolaylığı götereciğimizi taahhüt ettik. İdil ilçesinde yapımı süren havaalanının tamamlanması ile Şırnak yatırımlar için cazip bir merkez haline gelecektir. Şırnak ile ilgili algının değişmesi için sadece Şırnak'lıların ve bölge insanlarının değil, İstanbul sermayesi başta olmak üzere bütün herkesin adım atması gerekir."



FA(GG/COŞ)