Shell’in 2006 yılından bu yana faaliyette bulunduğu ülkelerdeki en iyi hizmet ve servis sunan istasyonu belirlemek için düzenlediği 'Farkı Yaratan İnsandır' programında bu yıl birinci Türkiye'den çıktı. Firmanın Antalya'nın Uncalı semtindeki akaryakıt istasyonu, 65 ülkeden 16 bin istasyon arasında 'Dünya Birincisi' oldu. Shell Uncalı istasyonu sahibi Ferit Sezer, şampiyonluk kupasını Güney Afrika’nın Cape Town kentinde düzenlenen ödül töreniyle aldı.

İstasyonun başarısı nedeniyle Antalya’da da bugün tören düzenlendi. Buradaki törene Shell&Turcas Petrol CEO’su Jacek Dziembaj, Petrol Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı ve Satış ve Operasyon Müdürü Haldun Güvenir Uncalı, istasyonun sahibi Ferit Sezer ve ekibinin yanı sıra davetliler katıldı. Shell&Turcas Petrol CEO’su Jacek Dziembaj, yıllık 3.2 milyon varil gaz ve petrol üretimi ile 20 milyon müşteriye hizmet verdiklerini söyledi. 22 milyar dolarlık marka değerine sahip olduklarını da anlatan Dziembaj, dünyanın en inovatif 50 şirketinden biri olduklarını da söyledi.

Shell Antalya Uncalı istasyonu sahibi Ferit Sezer, ödül töreninin hayatının en muhteşem gecelerinden biri olduğunu söyledi. Sezer, "Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmenin onurunu yaşadım. Farkı Yaratan İnsandır programı bana ekip olmayı, beraber çalışarak her zaman en iyiye ulaşmanın mümkün olduğunu öğretti. 2008 yılından bu yana Shell markası altında, 30 çalışanımızla günde ortalama 1750 araca en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende Shell&Turcas yetkilileri ile Shell Antalya Uncalı istasyonu çalışanları dünya birinciliğini kazandıkları kupayı hep birlikte havaya kaldırdı.

GİZLİ MÜŞTERİ NOT VERİYOR

Uygulama kapsamında 'gizli müşteri' istasyonlara giderek 40’a yakın kritere ve soruya göre not veriyor. Gizli müşteri uygulamasının amacı, sunulmak istenen hizmet ve servis kalitesinin tüm müşterilere aynı ölçüde ulaşıp ulaşmadığını değerlendirmek. İstasyonlar, gizli müşteri ziyaretinden haberdar edilmiyor.