Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada iş yerlerinin iflasını önlemek için dijitalleşmeye ağırlık vereceklerini belirtti. Altmaier şunları söyledi:
“Şimdi önemli olan hep yeniden para dağıtmak değil, şehir merkezlerinin cazibesini güçlendirmek. İş yeri sahiplerine müşteri ilişkilerini dijitalleştirmede yardımcı olmalıyız. Dijitalleşmeyle hedef, marka bir gömleğin fabrikasıyla birlikte herhangi bir dükkândan da aynı fiyata sipariş verilebilmesini sağlamak. Salgın başladığından bu yana birçok iş yeri online satışlara ağırlık verdi. Eylül ayında şehir merkezindeki dükkân sahipleriyle bir toplantı yapacağız ve imkânları konuşacağız.”

Almanya Ticaretçiler Birliği (HDE) Başkanı Josef Sanktjohanser, korona krizinin süpermarketler dışında perakende satış yapan iş yerlerine zararının 40 milyar Euro’yu bulacağını söyledi.

FDP Grup Başkan Yardımcısı Michael Theurer ise hızlı mobil Internet yaygın kullanımını önlediği gerekçesi ile federal hükümeti eleştirdi. "Hızlı internetin olmadığı yerlerde, paralel olarak çevrimiçi mağaza çalıştırmak perakendeciler için anlamsızdır." Öte yandan "bölgesel ticaret platformlarının akla yatkındır" dedi.

ALTYAPIYI DESTEKLEMEK İÇİN 500 MİLYON EURO'LUK FON İSTEDİLER

Yeşiller'in federal ekonomi politikası sözcüsü Katharina Dröge ise, KDV indiriminin büyük oranda çevrimiçi ticaretten yararlanacağını söyledi. "Bunun yerine, satın alma kuponları yerel ticareti destekleyebilir" dedi. Yeşiller yerel altyapıyı desteklemek için 500 milyon Euro'luk bir fon istedi.