Yepsan Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş.'nin Kayapa Sanayi Bölgesi'ndeki Fabrikası'nda yapılan imza töreninde konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, ciddi bir yatırıma imza attıklarını söyledi. Konuşmasında TUSAŞ'ın tarihçesinden bahseden Dörtkaşlı,2005 yılında 2 bin çalışan ile yaklaşık 75- 80 milyon dolar cirosu, 1 milyar 500 milyon iş taahhüdü olan ve o günkü pazarlığın sonucunda da 60 milyon dolar değer biçilen bir şirket olduklarını hatırlattı. Dörtkaşlı, bugün 4 bin 300 çalışan, 850 milyon dolar cirosu bulunan, 525 milyon dolar ihracatı olan bir yapıya ulaştıklarını kaydetti. Kendi sektöründe ihracatta birinci olduklarını açıklayan Dörtkaşlı, dünyadaki en önemli 100 savunma sanayi şirketi sıralamasında 83'üncü sırada yer aldıklarını dile getirdi. 20 milyar dolarlık bir iş hacimlerinin bulunduğuna işaret eden Dörtkaşlı, hisselerinin Mayıs ayının başında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başlayacağını belirterek, şirketin gerçek değerini açıklayamacağını söyledi.

Şirketin 2005 yılında 1,5 milyon saat iş yapan şirket olduğunu ve 50 bin saatini şirket dışına verdiklerini açıklayan Dörtkaşlı, bunun yaklaşık 25 işçinin tek vardiya çalışması anlamına geldiğini kaydetti.

OTOMOTİV SANAYİNE YÖNELİK BAŞLADI

Yepsan Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş da, 1987 yılında otomotiv ana sanayiine yönelik başladıkları çalışmaların zaman içerisinde savunma sanayii ile devam ettiğini açıkladı. Türk savunma sanayine sac metalden mühimmat kapları, aydınlatma mühimmat gövdeleri ve başlıkları, top ve tank yedek parçaları, fişek kutuları, uçak ve helikopter parçaları imalatıyla yerlileştirme çalışmaları içinde yer almaktan mutlu olduklarını kaydetti. Baş, yapılan sözleşme ile 20 milyon lirayı aşacak yeni yatırım ile 2023 vizyonuna katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından işbirliğini kapsayan anlaşmaya imza atıldı. Programa ayrıca Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Çınar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Savunma ve Havacılık Sektör Müdürvekili Belma Güngör ve çok sayıda kişi katıldı.



ST(FK/COŞ)