Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, yaptığı açıklamada bakanlığın kaba yem ithalatı kararının besicileri sevindirdiğini ve yem fiyatlarının düşmesine neden olduğunu belirtti. Yalçındağ, şunları söyledi:

''Dünyada etkisini sürdüren kuraklık nedeniyle tarım ürünlerinin fiyatları sürekli artış gösteriyor. Ülkemizde'de kuraklık yüzünden yem fiyatları bu yıl aşırı arttı. Samanın kilosu 35 kuruştan 60 kuruşa çıktı. Çok zor durumda kalan besiciler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kaba yem ithalatına izin vermesi sonucu rahat bir nefes alacak. Bakanın açıklamalarından sonra fiyatlar düşmeye başladı. Samanın kilosu 60 kuruştan 48 kuruşa indi. Yonca ve fiğ fiyatları da düşmeye başladı. Kaba yem ithalatı başlayınca fiyatlar daha fazla düşecek.''

Fazlı Yalçındağ, yem ithalatı kararını desteklediklerini de ifade etti. Yalçındağ, ''Bakanlık yem ithal etmeye yeşil ışık yakmasaydı fiyatlar daha da yükselecek, besici elindeki malını kesime gönderecekti. Bunun sonucu olarak canlı hayvan sayısı hızla düşecek, besiciler yeni besi yapmaktan vazgeçecekti'' dedi.

Yalçındağ, et fiyatlarında ramazan ayı boyunca bir değişikliğin olmadığını ve ileriki günlerde de bir değişiklik beklenmediğini kaydetti.


VD(OE/BT)