Alanında Türkiye’nin 3.büyük kuruluşu olan Şahin Sucukları, yeni sektör yatırımlarıyla birlikte 2012 yılında cirosunu 130 milyona çıkarmayı hedefledi. Kuruluşu 1920’li yıllara dayanan, işlenmiş et sektöründe büyümesini sürdüren Şahin sucukları, işlenmiş et sektöründeki büyümesini sürdürürken, 2012 yılında kuruyemiş ve süt sektöründe boy gösterecek. Şahin sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, şöyle dedi:

"İşlenmiş et ürünleri sektöründe Türkiye pazarında ilk 3’ün içinde hem paketli, hem de açık şarküteri de üretim yapan ve tüketiciye ulaşan bir marka olarak 2011 yılında 87 milyon TL ciro yaparak kapattık. 2012 hedefimiz 130 milyon TL dolayındadır. Pastırma, sucuk, kavurma, salam, sosis ve burger üretimi yapan Şahin sucuklarının en yeni yatırımı Kayseri mantısı oldu. Bunun için 1 milyon TL’lik yatırım yaparak geleneksel Kayseri etli ev mantısını yapmaya başladık. Hijyenik şartlarda ve aynı standartta otomatik makine da el değmeden üretilen mantının yanı sıra, kesme çorba ve makarna çorbası gibi geleneksel Kayseri lezzetlerini de üretmeye başlayacağız. Unlu mamullerimizi daha sonra dilimli ürünler, kuruyemiş, süt ve süt ürünleri izleyecek."

Demirpalta, 150 dönümlük araziye 2 yıl sürecek yatırım sonucu yeni bir tesis yapacaklarını, Türkiye’de kişi başı sütte ortalama 25 litre olan miktarını Avrupa’daki gibi 5 yıl içinde 100 litreye ulaştırmayı hedeflediklerini kaydederek şöyle devam etti:

"Bu yıl 130 milyon TL ciro hedefimizle yeni ürünler olarak süt ve kuruyemişi ürün yelpazemize dahil edeceğiz. Zira, süt ve süt ürünleri konusunda hali hazırda büyükbaş hayvanların ana faaliyet alanımızın temelini oluşturmasını gözönüne aldık. Bu sinerjiden faydalanarak et konusundaki tecrübemizi sütte de değerlendirmek istiyoruz. Yıllık 185 bin ton süt işleme ve üretim kapasitesine göre hazırlık yapıyoruz. Süt sektörüne 40 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz. Kuruyemiş sektörüne de 10 milyon TL’lik yatırım payı ayırdık. Gelecek 5 yılda et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, unlu mamuller, dilimli ürünler ve kuruyemiş alanında güçlü bir gıda markası yaratmayı hedefliyoruz. Amacımız; modern ve geleneksel tatları modern üretim teknolojimizle birleştirerek Türkiye genelinde piyasaya sürmek olacaktır."



OE,VD(OE/İD)