İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Şirketi, İzmit’ten sonra Bursa’da da bilet satış acenteleri, havayolu şirketleri ve tur operatörlerini Almira Otel’de düzenlediği toplantıyla bir araya getirdi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ticari Havacılık Müdürü Asiyat Khasanova, acentelerin havayolu şirketlerinden rahatça bilgi alabilmesi için bu toplantıları her yıl iki kez gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın her geçen gün büyüyerek yoluna devam ettiğini belirten Khasanova, Türk sanayinin can damarı Bursa, Gebze, İzmit, Sakarya, Yalova ve İstanbul’un Anadolu Yakası’nın dünyaya açılan en yakın kapısı olduklarını kaydetti.

Yerli ve yabanca kuruluşların yatırım yaptığı Bursa’dan, Sabiha Gökçen’e yolcu trafiğinin arttırmanın en önemli hedeflerinden biri olduğunu ifade eden Khasanova, kentten havalimanına giden trafik ve yolcu akışını kolaylaştırmak için altyapı çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

'DIŞ HATLARA YENİ NOKTALAR'

Sabiha Gökçen’in 2001 yılında 47 bin yolcuya hizmet verdiğini belirten Khasanova şunları söyledi:

"2011 yılında 13.7 milyon yolcu sayısına ulaştık. Dünya’nın en hızlı büyüyen havalimanları arasındayız. 47 havayolu şirketiyle başarılı bir şekilde çalışıyoruz. Uluslararası 74, yurt içinde de 30 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. En fazla uçuş gerçekleştiren firmalar bünyemizde bulunuyor. Yolcu trafiğine baktığımızda 2011’in Ocak ve Aralık aylarında bir önceki yıla göre iç hat yolcu sayısı yüzde 19’luk bir artışla 9 milyon 117 bin kişiye ulaştı. Dış hat yolcu sayısı ise 2011 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 16’lık artışla 4 milyon 571 bin kişi oldu. İç ve dış hatlarda yaklaşık 14 milyon yolcu havalimanımızdan geçti. Biz agresif bir şekilde büyüyoruz. 2012 yılında yurtdışında 7-8 yeni nokta daha açacağız. Hedefimiz yüzde 25 büyümek."



SÇ(FK/COŞ)