Turizm sektöründe Türkiye’nin en büyük otel zinciri gruplarından Rixos Hotels, son 9 ayda Türkiye’de Antalya ve İstanbul’un yanısıra Dubai’de olmak üzere açılışını yaptığı 4 yeni otele, bu yıl sonuna kadar 5 otel daha ekleyecek.

Rixos Hotels Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel, yeni otel yatırımlarının Türkiye, Mısır, Kazakistan, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde önümüzdeki 6 ay içinde tamamlanarak hizmete açılacağını ve toplam otel sayısının 21’e yükseleceğini söyledi.

MISIR’A 700 ODALI OTEL

Mısır’da dalış cenneti Sharm el Sheikh’te yeni otel yatırımının yaklaşık 700 odalı bir tesis olacağını belirten Başak Erel, Arap Baharı sürecinde kan kaybeden Mısır’ın yavaş yavaş toparlanma sürecine girdiğini ve ibrenin yine Mısır’a döndüğünü açıkladı.

BAE’NİN EN BÜYÜK RESORTU

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ikinci tesisin yıl sonu itibariyle Ras Al Khaimah emirliğinde açılacağını belirten Başak Erel, ”Rixos Bab Al Bahr, ülkenin en büyük herşey dahil resortu olacak. 150 bin metrekarelik bir alana kurulu olan ve 4 ana bölümden oluşan otel 627 odalı” dedi.

KAZAKİSTAN’DA GÖL KIYISI

Kazakistan’da göller bölgesi olarak bilinen ve turistlerin gözde mekanı olan Borovoe Gölü kıyısında konumlanan Rixos Borovoe Lake, zincirin ülkedeki üçüncü halkası olacak.

AZERBAYCAN’DAKİ İLK TESİS

Azerbaycan'daki ilk tesisin de 2012 yılı sonunda hizmete gireceğine dikkat çeken Başak Erel, “Quba, 15'inci yüzyılda kurulan tarihi şehir. Otelimiz ise Quba Dağı’nın tepelerine konumlanıyor. Özel bir mimari yapıya sahip ve 202 bin metrekarelik alana yayılıyor. 210 odaya sahip tesis oda kahvaltı konseptiyle hizmet verecek” dedi.

İSTANBUL'A İKİNCİ OTEL

Zincirin İstanbul’daki ikinci halkası olan Rixos Pera İstanbul’un açıldığı ilk günden bu yana yüzde 100 doluklukla hizmet verdiğini belirten Erel, “116 lüks odadan oluşan otelimizde her gün 20’nin üzerinde ülkeden misafir ağırlıyoruz” dedi. Rixos Pera İstanbul’un yüzde 100 dolulukla açıldığına dikkat çeken Başak Erel, İstanbul’un yıldızı parlayan bir kent olduğunu, bu nedenle 3 ay içinde Şişli'deki Rixos Bomonty Residences’in açılışının da gerçekleşeceğini kaydetti.

ANTALYA VE BODRUM'DAKİ GELİŞMELER

Antalya’daki tesislerde ailelere ve özellikle çocuklara yönelik hizmetleri geliştirdiklerini belirten Erel, şunları söyledi:

“Rixos Premium Belek’te çocukların toprakla uğraşacağı çiftlikler kurduk. Karikatür ve müzik akademileri yerli ve yabancı tüm misafirlerin ilgisini çekti. Rixos Sungate’de ise çocuklara yönelik bir plaj inşa ettik. Yetişkinlere yönelik kumdan restoran yaptık. Bodrum otelimizdeki küçük adada ise özellikle Türk misafirlerimize yönelik Ada Gazinosu’nu kuruyoruz. Selami Şahin, Gönül Yazar, Berkant gibi pek çok sanatçının sahne alacağı Ada Gazinosu ile nostalji yaşatmayı amaçlıyoruz.”