PTT, merkezi İzmir Karşıyaka'da olacak sanal mağaza 'PTT e-AVM' ile ilk etapta piyasanın yüzde 15'ine sahip olmayı, 2015'te Türkiye'de işlem hacmi en yüksek ilk üç, 2023'te de Avrupa'da ilk on'a girmeyi hedefliyor. PTT e-AVM'nin, bir alış veriş merkezinde bulunan tüm ürün yelpazesini kapsayacağını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sitede kobilere de alan ayrılmasının planlandığını, 'PTT Kobi Pazarı' adı verilecek alanda kobilerin ürünlerini tanıtıp satabileceklerini söyledi.

PTT'nin 171 yıllık tecrübesinin ve teknoloji konusunda gösterdiği hassasiyetin alış verişte müşterilere verilecek en büyük teminat olacağını ifade eden Bakan Yıldırım, "PTT'nin ana faaliyet konularından biri kargo ve lojistik olması nedeniyle taşıma maliyetleri açısından rekabetçi koşullar sağlayacaktır. Yetişmiş uzman personel aracılığıyla taşıma ve pazarlama maliyetlerinin minimuma düşmesi ön görülmektedir. PTT ülkenin her köşesine ulaşan bir kargo- lojistik ağına sahiptir. 5 bin araçlık filosu, 38 bin çalışan, tüm kabul, sevk ve teslim işlemlerinin elektronik ortamda takip edilmesi, müşterilere dönüş hızı e-ticaret alanındaki en önemli konulardır. Bunun yanı sıra 4 bin'in üzerindeki işyerimiz ve kapalı devre yayın sistemimiz sayesinde firmalar tanıtım çalışmalarını da ücretsiz olarak yaparak geniş kitlelere ulaşabilecekler. Amacımız hem fiyat hem de kalite açısından müşterilere yeni bir alternatif sunmak" diye konuştu.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

PTT e-AVM sistemi içinde yer almak isteyen firmalar ana tedarikçi olarak sisteme bir depo gösterecek. PTT, depolardan tedarik edilecek ürünleri son kullanıcıya ulaştırıncaya kadar her türlü sevk yöntemini kullanacak. Ürünler müşteriye PTT Kargo aracılığı ile ulaştırılacak.

SİSTEMİN KALBİ İZMİR OLACAK

Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir tören ile hizmete girmesi beklenen sistemin merkezi PTT'nin Karşıyaka'da eski postaneyi yıkarak yaptığı yeni hizmet binası olacak. İlk etapta 30 kişinin çalışmasının planlandığı merkezde teknik destek, tanıtım-pazarlama, çağrı merkezi faaliyetleri yürütülecek. Bakan Yıldırım, İzmir'in merkez olarak seçilmesinde en büyük etkenin yetişmiş insan gücü olduğunu ifade ederek, "Veri merkezleri, üniversiteler, fiber optik altyapısı, serbest bölge bulunması e-ticaret açısından önemli hususlar. Ayrıca kentin gerek Anadolu gerek dünyaya olan ulaşımının kolay olması İzmir'in merkez olarak seçilmesinde rol oynadı" dedi.


PTT, e-avm işine girdi, İzmir'i merkez seçti