Kütahya’nın en büyük marka değerlerinden olan porselen konusunda ilk fabrikayı kurarak kentin kaderini değiştiren Güral Ailesi’nin fertleri arasında yaşanan gerilim ilk kez somut bir şekilde bir aile bireyi tarafından dile getirildi. 21 Haziran 2012’de yapılan Genel Kurul’da yaşanan gerilimlerin kamuoyuna yansıması üzerine halka açık bir şirket olan Kütahya Porselen’in yatırımcılarına bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, mal paylaşımından kaynaklı yaşanan aile içi gerilimlerin şirketi etkilemeyeceğini kaydetti.

"BAŞARILI VE KARLI BİR ŞİRKET"

Güral, "Genel Kurul toplantısında yaşanan gelişmelerin aile içindeki mal paylaşımından kaynaklandığı, halka açık olan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş.’nin kurumsal, başarılı ve karlı bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürdüğünden, yatırımcılarımızın zarar görmemesi adına kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim" dedi.

"AİLEVİ, MADDİ VE MANEVİ SORUNLAR DEVAM ETMEKTEDİR"

Kütahya Porselen sermayesinin yüzde 74’lük kısmının Güral Ailesi fertlerinden Rıza, İsmet ve Nafi Güral kardeşlere ait olduğunu da hatırlatan Nafi Güral, "Söz konusu kişilerin Kütahya Porselen dışında halka kapalı birçok büyük şirkette de ortaklıklarının olduğunu, 2004 yılı itibariyle, kardeşler bu şirketlerdeki ortaklıkların Mart 2004 tarihinde yaptıkları bir sözleşme ile sonlandırmak istemiş olmakla birlikte paylaşmadan doğan ailevi, maddi ve manevi sorunlar devam etmektedir" diye konuştu.




--- KUTU ---


GÜRALLAR PORSELENİN ADI OLDU


Kütahya’daki ilk porselen fabrikası olan Kütahya Porselen 1970 yılında çeşitli bankalar, Kütahya İl Özel İdaresi, Kütahya Belediyesi ve halk ortaklığında kuruldu ancak bu model tutmayınca 1984 yılında Güral Ailesi şirketteki hisselerin yüzde 75’ini aldı. Kalan yüzde 25 hissenin sahipleri Sümerbank, Desiyab ve Vakıflar Bankası’nın elindeki hisselerin İMKB’de satılması ile birlikte ise Kütahya Porselen halka açık bir şirket oldu.

Güral Porselen ise 1989 yılında kuruldu ve 275 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. Halka açık olmayan ve İsmet Güral’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı şirket makine, turizm, restoran sektörlerinde de faaliyet gösteriyor.


--- KUTU 2 ---


KÜTAHYA PORSELEN’DE HİSSE DAĞILIMI



Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş yüzde 26.53

İsmet Güral yüzde 24.01

Nafi Güral yüzde 15.86

Rıza Güral yüzde 7.38

Diğer yüzde 26.22