Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ekonomik krizden en fazla etkilenen sektörlerden biri yine lastik sektörü olmuş, işten çıkarılan işçilerin fabrika önünde birbirlerine sarılarak ağlamaları sırasında çekilen fotoğraflar hafızalara kazınmıştı. Pirelli Lastik Fabrikası'nın medya ilişkilerini sağlayan kuruluştan yapılan açıklamada, fabrikada 14 Mayıs Pazartesi sabahından 20 Mayıs Pazar gecesine kadar üretimin durdurulacağı, yeterli stoğun bulunduğu bildirildi. Firmanın buna gerekçe olarak, Avrupa genelinde etkisini gösteren ekonomik durgunluğun, otomotiv ve yan sanayiine yansımasını gösterdiğini bildirildi.

İzmit'te kurulu bulunan ve toplam 1250 kişinin çalıştığı Pirelli Lastik Fabrikası'nda hassas ünitelerdeki görevlilerin dışında tüm çalışanlara, 14 Mayıs'tan itibaren 20 Mayıs akşamına kadar izin verilecek. 20 Mayıs gece yarısından itibaren vardiya işçileri tekrar işbaşı yapacak.

Lastik- İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hasan Kandaz da Pirelli'nin aldığı kararı doğrularken, yine İzmit'te kurulu bulunan Goodyear ve Brisa Lastik fabrikalarından henüz kendilerine bu konuda bir bildirimde bulunulmadığını açıkladı.



MB(MB/SS)