Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nde eğitimini devam ettirirken motosiklete gönül veren 28 yaşındaki Çağatay Muharrem, daha sonra emekli asker olan babasının da desteğiyle İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde Alaybey’de motosiklet ve aksesuar satış mağazası açtı. Bu sırada Türkiye’nin en genç ileri sürüş eğitmeni olan Muharrem, bir yandan ithal motosiklet ürün ve yedek parçalarına karşı, bu parçalardan bazılarını üretmenin yolunu bulurken, bir yandan da kıyasıya rekabete karşı interneti kullanmaya karar verdi. Geliştirdiği proje doğrultusunda 'motoroopshop.com' adlı internet sitesini oluşturan Muharrem, bu platformda ürünleri 'pazarlık' usulüyle satarak, e-ticaret yapan benzerlerinden farkını ortaya koydu. Çağatay Muharrem’in amacı yeni bir internet sitesi daha açarak, burada beyaz eşyadan mobilyaya kadar pek çok farklı ürünü müşterilerle kıran kırana pazarlık yaparak e-ticarette uzmanlaşmak.

"Sadece dalga geçmek için bile insanlar bu internet sitesine çekinmeden girebilir" diyerek iddiasını ortaya koyan Çağatay Muharrem şunları anlattı:

"Biz müşteri odaklı bir sistem kaygısı güttüğümüz için Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdik. E-ticaret alışveriş sistemine pazarlık yapma yeniliği getirdik. Bizim farkımız, tedarikçilerin sunduğu indirim miktarlarıyla yetinmeden müşterinin pazarlık şansını da ortaya koymak. 100 TL’lik bir mala 10 TL de, 50 TL de teklif edebilirsiniz. Biz buna hazırız. Sadece insanların sitemizle kontak kurmasını istiyoruz."

İKİNCİ SİTEDE OTO LASTİĞİ DE VAR KOLTUK DA

İlk kurduğu sitenin motosiklet ürünleri üzerine olduğunu, ikinci sitenin de yapım aşamasına geldiğini, patent aşamalarında sona gelindiğini aktaran Muharrem şunları söyledi:

"Burada ev inşaat malzemelerinden mobilyaya, otomobil lastiğinden bilgisayar ve fotoğraf makinelerine kadar her şeyi bulabileceksiniz. Piyasadaki aynı rakamlarla internet sitemizde karşılaşacaksınız ama, pazarlıkla alışveriş yapma imkanı sağlayacak. İki-üç hafta içinde hizmete girecek. Benim gibi genç girişimcilere korkusuz olmayı, cesur olmayı tavsiye ediyorum. Bunu yakaladığınız anda bir yol bizim önümüze açılıyor. Bunu takip edersek başarılı olacağımızı tahmin ediyorum."



BT(AÖ/COŞ)